Dünyanın "en taşınabilir" projektörü burada

LG HS102G: Hem istediğiniz yere götürebileceğiniz hem de bir çok ek seçenek sunan minik dev.

Minik sinema canavarı

Sürekli olarak bir yerlere gidip sunum yapmak durumunda olan biri misiniz? arkadaşlarınızın evine gidip dev boyutlarda sinema seyretmek, oyun oynamak mı istiyorsunuz? Biliyorsunuz önümüz yaz. Yazlık evin duvarında açık hava sineması oluşturmak istiyorum mu diyorsunuz? Günümüzün projektörlerini taşımak, beraberinde bir PC ile dolaşmak zorunuza mı gidiyor?

Yukarıdaki soruların bir ya da birkaçına "evet" yanıtını veriyorsanız LG'nin LED teknolojisi ile ürettiği "ulta taşınabilir" projektörü LG HS102G ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir. Resimlerinden de anlaşılabileceği gibi orta boy bir beyaz peynir kalıbı boyutlarında olan LG HS102G hem çok hafif, hem de sunduğu yeni seçeneklerle "yol savaşçısı" tabir edeceğimiz mobil kullanıcıların ilgisini çekecek.

Taşınabilirliğin önemi

Taşınabilirliğin önemi
HS102G hem fonksyiyonel hemde şık bir taşıma çantası ile beraber geliyor.

Sadece 780 gram ağırlığından olan LG HS102G boyutları itibarı ile de herhangi bir çantaya rahatça sığabilecek şekilde tasarlanmış. İncelemelerimizde ürünün palto cebine bile sığabildiğine şahit olduğumuzu da belirtmeden geçmeyelim. Yaklaşık 15x10x5 cm boyutlarında siyah bir kutucuktan bahsediyoruz...

Bu sayede, elinde Laptop çantası ile dolaşan ve gittiği yerde sunum yapmak için ümitsizce projektör arayan kullanıcıların hayatını kolaylaştırmaya aday. Hem rahatça taşınabiliyor hem de kullanıcıya kilolarca yük bindirmiyor, ne de olsa 1 kg'dan daha hafif bir projektörle karşı karşıyayız...

Elektrik prizine bağlı olarak çalışan projektörlere alıştıysanız bu alışkanlığınızı da değiştirmeye hazırlıklı olun, zira HS102G harici pil opsiyonu sayesinde prize takmadan 2 saat çalışabiliyor.

Beraberinde gelen şık taşıma çantası projektörün tüm bileşenlerini içine alabildiği gibi o da çok az yer kaplamasından dolayı her yere rahatça götürebileceğiniz bir formda. Çantanın içi çok akıllıca bölmelendiğinden neyi nereye koyacağınızı rahatça kestirebiliyor, elinizi içine attığınızda neyi nerede bulacağınızı biliyorsunuz.

Taşınırken hafif, teknolojide ağır

Taşınırken hafif, teknolojide ağır
Boyutları itibarı ile tüm kullanıcılar memun edecek bir projektör

LG HS102G 'nin en öne çıkan özelliği "ultra taşınabilir" olması, ancak kapağını açıp içine baktığınızda içinde barındırdığı teknolojiler açısından oldukça yüksek donanımlı olduğunu görüyorsunuz. Öncelikle lamba olarak LED teknolojisi kullanıyor. Bu da biz sıradan kullanıcılar için daha fazla lamba ömrü ve daha az ısınma, dolayısı ile de daha az enerji tüketimi demek. Üzerinde bulunan LED lambasının kullanım ömrü tam 30.000 saat! LG HS102G 160 ansi lümen ile LED projektörler arasında rakiplerine göre en çok parlaklık sağlayan ürün olma özelliğini de taşıyor.

LED teknolojisinin sunduğu bir başka avantaj da az ısınmasından dolayı soğutmak için de daha az fan gürültüsüne sahip olması. Fan gürültüsü deyip geçmeyin, kapalı bir odada sunum yaparken yarım saat sonra dinleyicilerinizin gözünün kapanmasında arka tarftan gelen ninni gibi "hrrr" sesinin etkisi çok büyüktür. Evde TV ya da DVD seyrederken, oyun oynarken de özellikle geceleri bu sesin ne kadar rahatsız edici olduğunu da söylemeye gerek yok elbette.

Hızlı açılıp kapanma konusun da altını çizelim. LED teknolojisinin sağladığı avantajlardan biri olan açılma süresinin kısalığı diğer projektörlerle karşılaştırıldığında büyük bir avantaj. Ürünü fişe takıp açma düğmesine bastığınızda görüntüyü karşınızda buluyorsunuz, zira lambanın ısınması için beklemek gibi bir durum söz konusu değil.

Notebook olmasa da olur!

Notebook olmasa da olur!
USB girişine bağlayabileceğiniz bir flash disk ile video ve fotoğrafları görüntüleyebiliyorsunız.

LG HS102G taşınabilirlik söz konusu olduğunda kullanıcılara yepyeni seçenekler sunacak şekilde tasarlanmış. Öyle ki, hayatını iyi planlayan bir son kullanıcı ya da sunumcu yanına sadece bu ürünü alarak yola çıkabiliyor.

Üzerinde bulunan USB girişine bağlayabileceğiniz bir flash disk ya da bir harici disk ile medyaları direkt olarak projektörle duvara yansıtabilme imkanınız bulunuyor. DivX oynatabiliyor ve resim görüntüleyebiliyor. Ses konusu da düşünülmüş elbette. Ürünün küçük boyutlarına rağmen LG projektörün içerisine 1 watt'lık bir mono hoparlör bile entegre edebilmiş. Daha yüksek ve daha kaliteli ses isteyenler de LG HS102G 'nin harici ses çıkışını kullanabiliyorlar.

Sonuç olarak

Sonuç olarak

Mobil yaşama bambaşka bir boyut getiren LG HS102G hem boyutları, hem görüntü kalitesi hem de içerisinde barındırdığını ilerici teknolojiler ile diğer taşınabilir projektörlerin arasından hemen sıyrılıyor ve "ultra taşınabilir projektör" kavramını hayatımıza tam anlamı ile sokmayı başarıyor.

Teknik özellikler

Teknik Özellikler Ayrıntılar
Görüntü teknolojisi DLP / 0.55 inç DMD
Çözünürlük SVGA(800X600)
Parlaklık (ANSI-Lümen) 160
Kontrast Oranı 2000:1
Uniformluk 95%
Projeksiyon Lensi Manual odaklama
Sabit zum
Projeksiyon Görüntüsü Ekran boyutu 15~80¡± < br>Standart 40¢ª@1.1m
Throw Oran©¥ 1.35
Lamba R/G/B LED / Lamba ömrü: 40.000 saat
Genel özellikler
Menü Dili Korece / İngilizce / Fransızca / İspanyolca / Almanca / İtalyanca / İsveççe / Portekizce / Çince / Japonca
Ekran boyutu 4:3 / 16:9
Ses 1.2W mono hoparlör
Boyutlar (mm) 154x117x50 mm
Ağırlık (kg) 750g
Güç tüketimi 65W (ECO)
Giriş / Çıkışlar 1 x D sub15 / 1 x USB (type A) / 1 x AV giriş / 1 x ses çıkışı
Ek özellikler Hızlı açma / kapama
USB bellek okuma (foto, video, müzik)
Ekran yakalama
Otomatik kapanma
Uzakta kumanda