Dünyanın en teknolojik 8 otomobili!

Tek çözüm benzin kullanmak değil: İşte alternatif enerji ile çalışan en iyi 8 araç...

Jeep, Honda ve fazlası...

Günümüzde otomobillerin birçoğu fosil yakıt enerjisiyle çalışıyor; ancak özellikle Türkiye gibi benzinin bir hayli pahalı olduğu ülkelerde alternatif enerji kaynaklarına olan ihtiyacın doruk noktasına ulaştığı söylenebilir. Bunun yanında her gün milyonlarca aracın kara yollarında olduğu düşünüldüğünde, fosil yakıt tüketen araçların havayı ve dolayısıyla çevreyi de fazlasıyla kirlettiği su götürmez bir gerçek.

Ve elbette çok yakın bir gelecekte fosil yakıtlarının da tükenmesi söz konusu ve bu nedenle bugün benzin kullanan birçok aracın sadece isteğe bağlı olarak değil, zorunlu olarak alternatif enerji kaynaklarına geçeceğini de söyleyebiliriz.

Tüm bu nedenlerden ötürü elektrik, hibrid ve güneş enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarını kullanan ve bu yeni sistemleri araçlarına entegre eden otomobil üreticilerinin sayısı gün geçtikçe artıyor.

İşte otomobil dünyasının yakın geleceğine damgasını vuracak dünyanın en donanımlı ve teknolojik otomobilleri...

Jeep Patriot EV

Jeep Patriot EV

Otomobil dünyasının önde gelen markalarından biri olan ve geniş yelpazedeki araçlarıyla dikkatleri her zaman üzerine çekmeyi başaran Chrysler, Jeep Patriot EV model cipiyle ziyaretçilerinin karşısına çıktı. 2010 yılında üretimine geçilmesi planlanan Jeep Patriot EV, hem benzinle hem de elektrik enerjisiyle çalışıyor. Şimdilik sadece bir konsept olarak ziyaretçilerle buluşan aracı elektrik modunda kullanmak istediğinizde saatte 60km/saniye hız yapabilmeniz de mümkün.

Lexus HS250h

Lexus HS250h

2011 yılı itibariyle dünya otomobil pazarına girmesi beklenen Toyota'nın yeni otomobili HS250h, günümüzde oldukça revaçta olan hibrid enerjisiyle çalışıyor. Henüz konsept olarak ziyaretçilerinin karşısına çıkan Lexus HS250h, BMW'nin iDrive sistemine benzer bir şekilde merkezi konsoldan kontrol edilen eğlence ve teknoloji modüllerine de sahip olacak. Aracın fiyatı ve diğer teknik detayları ile ilgili bir bilgi ise henüz yok.

Honda Insight

Honda Insight

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Honda, hibrid enerjisiyle çalışan Insight marka otomobilini 2010 yılına özel yeniden elden geçirdi. Honda'nın Civic model araçlarına oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Insight, beş kişilik oturma kapasitesine sahip.

Toyota FT-EV

Toyota FT-EV

2012 yılı içerisinde yola çıkması beklenen Toyota'nın bir diğer enerji dostu aracı da FT-EV. Tasarımı itibariyle ufak bir yapıda olan araç, 3+1'lik oturma kapasitesiyle de dikkat çekiyor (3'ü yetişkin, 1'i çocuk için). Elektrik enerjisiyle çalışan araç, 80km/saat hız yapabiliyor.

Bright Otomotiv'in isimiz Hibrid otomobili

Bright Otomotiv'in isimiz Hibrid otomobili

Merkezi Hindistan'da bulunan otomobil üreticisi Bright Automotive, yeni oto konseptiyle ziyaretçilerinin karşısına çıktı. İsmi henüz açıklanmayan araç, hibrid enerjisiyle yolları arşınlayacak.

Bright Automative'in CEO'su John Waters, yeni konsept araçlarıyla ilgili ise şu sözleri kaydetti: "Fizik kurallarını yeniden optimize ediyoruz ve böylece enerjinin etkin kullanımını arttırırken, bu sayede batarya gücü de daha az kullanılacak."

Fisker Karma Luxury Hybrid

Fisker Karma Luxury Hybrid

2009 yılının sonlarına doğru pazara sürülmesi beklenen Fisker Karma Luxury Hybird, elektrik modundayken 80 km/saat hıza ulaşabiliyor. 80.000 Dolarlık bir fiyata sahip olması beklenen araç tasarımıyla da görenleri adeta büyülüyor.

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Orijinal Roadster'a göre 0.2 saniye daha hızlı olan ve sadece 3.7 saniye içinde 90km/saniye hıza ulaşabilen Tesla Roadster, 128.000 Dolarlık fiyat etiketiyle de dudak uçuklatırken, aracın 2011 yılı içinde pazara sürülebileceği konuşuluyor.

BYD e6

BYD e6

Çin'in en büyük batarya üreticisi olan BYD, F6DM model elektrik enerjisiyle çalışan yeni aracıyla Detroit International Auto Show'da ilgi odağı oldu. 10 saniye içerisinde yaklaşık 95 km/saat hıza ulaşabilen aracın önümüzdeki yıl ilk olarak Avrupa'da, daha sonraki yıl ise ABD'de satışa sunulması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları