Dünya'nın en uzun bisikleti...

Hayatınız boyunca pek çok bisiklet görmüş olabilirsiniz. Ama bu kadar uzununu görmediğiniz kesin!

Limuzinden uzun bisiklet...

Dünya'nın en uzun bisikleti, Dünya'nın en uzun limuzinini bile küçük göstermeyi başarıyor. Dünya'nın en uzun arabası olarak Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutan araç, 30.5 metre uzunluğunda bir limuzin. En uzun bisiklet rekorunun yeni sahibi ise 35.79 metrelik iki tekerlekli bir dev.

Hollandalı bisiklet grubu Miji Van Mares Werkploeg, bu bisikleti çatılarda ve stadyumlarda sıklıkla görebileceğiniz alüminyum çatı makasları kullanarak üretmiş. Bu makaslar, pedalla çalışan aracın yere dokunmasını engelleyecek kadar dayanıklı.

Bu uzun bisiklet sadece iki tekerleğe sahip. Bisikletin düz durabilmesini sağlamak için fazladan herhangi bir tekerlek veya cihaz kullanılmış değil. Sürücülerden biri bisikletin ön kısmında durarak direksiyonu kontrol ederken, bir diğeri arkada oturarak pedalları çeviriyor.

Dünya'nın en uzun bisikleti...

Fazlasıyla geniş olan arka tekerlek, bu bisikletin düz durmasına yardımcı oluyor. Bisiklet düz yollarda oldukça rahat ilerlerken, tahmin edebileceğiniz gibi dönüşlerde sorun yaşayabiliyor. Makaslar, depolama amacı ile sökülebiliyor. Yani bisikletin kullanılmadığı zamanlarda beklemesi için Dünya'nın en uzun bisiklet garajına ihtiyaç duymuyorsunuz.

Hollandalı ekip Guinness Dünya Rekorları kitabının 2016 sürümünde kendilerine yer bulsalar da, şimdiden 2017 için bir rakipleri var. Avustralya'dan bir grup, 20 kişilik pedal ekibini taşıyabilen, neredeyse 42 metrelik bir bisiklet için çalışıyor. Eğer Hollandalı ekip rekoru ellerinde tutmak istiyorlarsa, bisikletlerini biraz daha uzatmak için yeni bir yol bulmaları şart...

Okuyucu Yorumları