Dünyanın ilk 10K televizyonu üretildi!

Henüz 4K televizyonlar için bile yeteri kadar içerik yok ama bu durum, 10K televizyonu durduramadı!

10K televizyon gerçek oldu!

Çinli ekran üreticisi BOE, bir ilke imza atarak dünyanın ilk 10K çözünürlüğe sahip televizyonunu üretti. Prototip olarak üretilen 82 inç büyüklüğündeki cihazın henüz satışa sunulması beklenmemekle birlikte "şu an için gerekliliği" başlı başına bir tartışma konusu olabilir.

Full HD görüntü kalitesi 1.980 x 1080 piksel çözünürlüğe sahipken üretilen bu yeni nesil 10K televizyon tamı tamına 10.240 x 4.320 piksel çözünürlüğü destekliyor. Piyasadaki 4K çözünürlüklü son teknoloji Ultra HD televizyonlar 3.840 x 2.160 kalitesini evlere getirirken 4K'dan tam olarak verim alınabilecek görüntü içeriğinin bile sınırlı olduğunu söyleyebiliriz.

Kısacası elinizdeki son teknoloji televizyonların desteklediği çözünürlük kalitesindeki yayınların kısıtlı olması, cihazlarınızdan genel olarak tam performans alamayacağınız anlamına geliyor. Sahip olduğunuz son model Ferrari ile 90 km hızı geçemeyeceğinizi düşünün. Bu hızla gidecekseniz Ferrari'ye ihtiyacınız var mı?

Durum böyleyken ve hatta daha 8K televizyonlar bile daha yeni yeni görücüye çıkmışken10K çözünürlüklü televizyonların şu aşamada ne kadar "ihtiyaç" olduğu tartışmaya açık bir konu. Ama yine de, teknolojinin baş döndürücü hızda ilerlemesi sevindirici.

Okuyucu Yorumları