BenQ TK700STi İnceleme

Satın alacağınız projeksiyon cihazının Android TV olması yetmez bir de üzerine Dünyanın İlk 4K HDR Oyun Projektörü olmasını isterseniz, bakacağınız ilk cihaz BenQ TK700STi. İşte tüm detaylarıyla BenQ TK700STi incelemesi.

BenQ TK700STi İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Dünyanın İlk 4K HDR Oyun Projektörü
  • Üst seviye görüntü performansı
  • Android TV
  • Bağlantı çeşitliliği
  • Uzun kullanım
  • Fiyatı yüksek

Şu dönem projeksiyon cihazlarına ilgi artmış durumda ki bize de sizlerden bu konuda çok talep geliyor ve biz de bu kategoride yeni ve farklı ürünleri buldukça sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz. Bugün yakından bakacağımız projeksiyon cihazının 2 farklı önemli özelliği var. Birincisi, bu bir Android TV; ikincisi ise, tam bir oyun canavarı. Nasıl mı? Gelin şimdi yakından bakalım!

Projeksiyonu Televizyona Dönüştürün

Projeksiyonu Televizyona Dönüştürün

Evet, konuyu Android TV olarak açtık tabii ki, ancak bu ne projeksiyon cihazları için bir ilk, ne de Android TV stick'leri için yeni bir hamle. Burada önemli olan nokta, şu an elimizin altındaki cihazın içinde Android TV'nin halihazırda bir şekilde yer alması. Yani kimi cihazlarda olduğu gibi bu özelliği kazandırmak için ayrıca bir cihaz satın almanız gerekmiyor. Bu da aslında bu projeksiyon cihazını isterseniz bir televizyona ya da Android işletim sistemli bir multimedya cihazına dönüştürebiliyor olmanızı sağlıyor.

Elimizdeki cihaz BenQ'nun TK700STi isimli yeni projeksiyon cihazı. Özelliklerinden az sonra daha detaylı olarak bahsedeceğiz, ancak önce hızlıca şu Android TV özelliğini aradan çıkartmak istiyoruz, zira bu oldukça önem teşkil ediyor. Ama bu cihazla ilgili görüntü anlamında bilmeniz gereken en önemli nokta, bu projeksiyon cihazının 4K çözünürlüğünde olması, yani epeyce sağlam bir görüntü sağlıyor olması olacak.

Şimdi, bu cihazın arkasında gizli bir bölme var. Burayı açtığınızda karşınıza BenQ'nun QS01 adını verdiği Android TV stick'i çıkıyor. Bu cihazın içinde ise 4 adet Cortex-A53 çekirdeğinden oluşan Amlogic S905Y2 işlemcisi, 2 GB RAM'i ve 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Projeksiyon cihazına Wi-Fi ve Bluetooth özelliği de kazandıran bu cihazla böylece Google hesabınızla oturumunuzu açabiliyor, Google Play Store üzerinden tıpkı bir telefon ve tablet kullanır gibi istediğiniz uygulamayı indirebiliyorsunuz. Yani bu şekilde isterseniz projeksiyon cihazı üzerinden Netflix izlersiniz, isterseniz popüler mobil oyunlarınızı devasa ekranda oynarsınız, artık burası tamamen size kalmış durumda.

Üst Seviye 4K Görüntü

Üst Seviye 4K Görüntü

Şimdi gelelim BenQ TK700STi'nin diğer bir can alıcı noktasına. Dediğimiz gibi bu cihaz tam 4K çözünürlüğünde görüntü üretebiliyor ve yüksek görüntü kalitesinde ev sinemasına sahip olmak isteyenlerin yanı sıra oyunculara hitap ediyor. Aslında daha çok dev ekranda ve yüksek performansta gecikmesiz oyun oynamak isteyen oyunculara hitap ettiğini söylememiz bile mümkün, zira bu cihazda tam olarak buna özel teknolojiler yer alıyor.

Şimdi, buna geleceğiz ancak adım adım gidelim ve önce bu cihazı teknik olarak yakından tanıyalım.

BenQ TK700STi Özellikleri Neler?

BenQ TK700STi Özellikleri Neler?

BenQ TK700STi, dediğimiz gibi 4K UHD, yani 3840x2160 piksel çözünürlük sağlayabilen bir projeksiyon cihazı. 3000 ANSI lümen parlaklık seviyesine sahip DLP projeksiyon sistemini kullanıyor ve kontrast oranı 10.000:1 şeklinde.

30 inç ila 300 inç arası görüntü aktarabilen BenQ TK700STi, sadece 2 metrelik mesafeden 100 inç görüntü aktarımı yapabiliyor ki bu da oldukça kısa bir atım mesafesi anlamına geliyor. Cihazın üzerinde 5W'lık hoparlör bulunuyor, fakat siz isterseniz buna bir ses sistemi bağlayabiliyor veya Bluetooth yoluyla hoparlörlerinize ses aktarabiliyorsunuz. Burada tercih tamamen sizin.

BenQ TK700STi'nin kurulumu oldukça zahmetsiz, bunda bir sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyoruz. Arkasında yer alan 2 adet HDMI bağlantısı ise, bağlantı konusundaki zenginliğinin ilk emareleri. Az önce de bahsettiğimiz gibi Google sertifikalı Android TV ve Google Play Strore desteği sağlayan gizli QS01 dongle'ı da zaten bunun bir diğer işareti oluyor.

Öte yandan bu cihazın kullanım ömrü de uzun. Normal kullanımlarda 4000 saat lamba ömrü sağlayan BenQ TK700STi, SmartEco programında kullanıldığında 8 bin saat, ekonomik modda kullanıldığında 10 bin saat ve lamba tasarrufu modunda kullanıldığında ise 15 bin saate varan lamba ömrü sağlayabiliyor.

Dünyanın İlk 4K HDR Oyun Projektörü

Dünyanın İlk 4K HDR Oyun Projektörü

Evet, bunlar cihazın teknik özellikleriydi, ancak bizi elbette daha çok pratikteki performansı ilgilendiriyor. O nedenle şimdi gelelim asıl konuya: Bu cihaz "Dünyanın İlk 4K HDR Oyun Projektörü" olarak da biliniyor ve HDR oyun uyumluluğu ile 16ms'lik en düşük Input Lag değerine sahip olmasıyla, dev perdede gecikmesiz oyun performansı sağlayabilmesiyle öne çıkıyor.

Biz kullandığımız süre içinde bu cihaz ile pek çok oyun oynadık. Bunlar arasında hazır cihaz bir Android TV olunca, popüler mobil oyunlarda da değerlendirdik. Fakat asıl konu tabii ki AAA oyunlar. Zira bu projeksiyon cihazının kalbinin attığı yer tam olarak orası.

Bu projeksiyon cihazı ile World of Tanks oynadık, Forza Horizon 4 oynadık ve hatta son dönemin görsel şöleni Microsoft Flight Simulator da oynadık. Hazır 4K projeksiyonu bulunca görsel kalite anlamında tabii ki Microsoft Flight Simulator'a bakmadan geçmek pek mümkün olmazdı. Öte yandan cihazın düşük gecikme değerini ölçümlemek için sert refleksler gerektiren Forza Horizon 4'e de bakmak gerekiyordu tabii ki.

Microsoft Flight Simulator ve Forza Horizon 4'te olduğu gibi diğer oyunlarda da üst düzey görüntü kalitesi sağlayan ve düşük gecikme süresi ile oyunları PC'de oynuyormuşçasına bir performans almanız bu cihazla mümkün. Bu arada bu cihazı sadece PC ya da laptop'ınıza bağlamakla sınırlı değilsiniz. BenQ TK700STi projeksiyon cihazı; PlayStation 5, PlayStation 4 Pro, PlayStation 4, Xbox One X ve Xbox One S uyumluluğu gösterdiği gibi Nintendo Switch ile de uyumlu yapıda.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirecek olursak, BenQ TK700STi gerçekten de oyun konusunda şahane bir projeksiyon cihazı olmuş. 4K çözünürlüğünde görüntü üretmesi, fazlasıyla iyi bir sinema deneyimi sağlayabilmesine ve iyi bir oyun performansı görüntülemesine önayak oluyor. Buna bir de 16ms gibi çok düşük gecikme süresini de ekleyince ve Android TV özelliğini de ilave edince elbette kuşkusuz biraz lükse girdiğini söylemek zor olmayacak. Fiyatı da zaten bunu tarif eder nitelikte. Her güzel şey gibi bunun da tabii ki bir bedeli var ve o da 16 bin 999 TL.

BenQ TK700STi 4K UHD Projeksiyon Cihazını Buradan Satın Alabilirsiniz: https://bit.ly/2WtHaIU

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli BenQ TK700STi
Ürün Markası BenQ
CHIP Online Notu
92
Projeksiyon Sistemi DLP
Doğal Çözünürlük 4K UHD (3840x2160)
Parlaklık 3000 ANSI lümen
Kontrast Oranı 10.000:1
Doğal En Boy Oranı 16:9
Işık Kaynağı Lamba
Işık Kaynağı Ömrü 4000 saat (normal), 8000 saat (SmartEco), 10000 saat (eko), 15000 saat (lamba tasarruf)
Projeksiyon Boyutu 30 inç – 300 inç
Yansıtma Mesafesi Oranı 0.9 - 1.08
Hoparlör 5W
Bağlantılar HDMI 2.0 ( 2 adet), USB 2.0, ses çıkışı, Android TV dongle
Güç 380W (maks.) / 310W (normal) / 215W (eko) / 0,5W (bekleme)
Gürültü Düzeyi 35 dB (Normal) - 29 dB (Ekonomi)
Boyutlar 312 x 246 x 110 mm
Ağırlık 3.1 kg.