Dünyanın kaçıncı zenginisiniz?

Bu sorunun yanıtını öğrenmek artık çok kolay: Bu ilginç siteye girin, o size kim olduğunuzu söylesin

Dünyanın kaçıncı zenginisiniz

Aldığınız maaştan memnun musunuz? Belki ek gelirlerle birlikte iyi para kazanıyorsunuz; belki de hakkınızı alamadığınızı düşünüyorsunuz. Peki ama aldığınız maaşın sizi dünyanın kaçıncı zengini yaptığını hiç merak ettiniz mi?

Eğer yanıtınız evetse, "www.globalrichlist.com" sitesine girerek merakınızı giderebilirsiniz. Yapmanız gereken aslında çok basit: "My annual income" kısmına yıllık gelirinizi girin ve "show me the money" düğmesine basın. Ama bunu yaparken yıllık gelirinizi TL olarak giremiyorsunuz; bu yüzden ufak bir döviz hesabı yapmanız gerekecek.

Sonuçta ekrana gelen rakam, sizin dünya nüfusu içerisinde kaçıncı zengin olduğunuzu gösterecek. Hemen altında ise, dünya üzerindeki yerinizi grafik üzerinde görme şansınız var.

Dileyenler, site yardımıyla hayır işlerine de imza atabiliyor. "Düşündüğünüzden daha zenginseniz yardım edin" diyen sitede bağış yapmanız mümkün.

Sistem nasıl çalışıyor?

Sistem nasıl çalışıyor?

Global Rich List, kaçıncı zengin olduğunuzu belirlerken dünyada 6 milyar insanın bulunduğu varsayımından yola çıkıyor. Ortalama yıllık gelir olarak ise 5 bin dolar belirlenmiş. Verdiğiniz gelir bilgileri işte bu rakamlarla eşleştiriliyor ve sonuçta sizin yeriniz ortaya çıkmış oluyor.

Poke isimli bir şirket tarafından işletilen sitenin amacı ise, işte şu sözlerle özetlenmiş: "Durumunuzun kötü olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu siteye girip kaçıncı olduğunu öğrenen insanların, aslında ayrıcalıklı bir azınlık olduklarını anlamalarını istiyoruz..."

Global Rich List sitesine ulaşmak ve dünyanın kaçıncı zengini olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız, hemen buraya tıklayın, ayrıcalıklı azınlık içerisinde olup olmadığınızı kendiniz görün...

Okuyucu Yorumları