Dünyanın sonu böyle mi olacak

Oyun deyip geçmeyin... Eğer dikkat etmezsek, Dünya'nın sonu aynen böyle olabilir!

Dünyanın sonu böyle mi olacak

Yeni teknolojiler geliştirip şehir kurarak, yarattığımız imparatorlukları yönetmemiz sayesinde dünyanın değişimine tanıklık ettiğimiz Civilization II'yi 10 yıl boyunca oynasak acaba sonuç ne olurdu?

Cevabı, oyunu tam 10 yıldır usanmadan oynayan Lycerius nick'li oyun sever veriyor... Oyunda 3991 yılına kadar ilerleyen bu arkadaş, dünyanın bambaşka bir hal aldığını söylüyor. "Aralıksız süren nükleer savaşlar nedeniyle buz kütleleri neredeyse tamamen eridi ve dünya dev bir bataklığa dönüştü. Nükleer ve küresel ısınmanın yol açtığı açlık yüzünden, dünya nüfusunun yüzde 90'ı yok oldu. Mühendisler de cepheye gidecek yolları yapmakla meşguller. Dolayısıyla bataklık ve nükleer atıkları temizlemeye fırsat yok."

Şu an oyunda yalnızca üç "süper güç" kalmış. Geri kalanlar ya işgal edilmiş ya da bu üç devlet tarafından asimile edilmiş. Bunlardan ikisi teokrasi, diğeri ise Lycerius'un komünist devleti. "Demokrasiyle devam etmeyi düşünüyordum ancak ne zaman savaş ilan etmeye kalksam, senato sürekli karşı çıktı."

Düşündükçe insanın tüylerini ürperten bu senaryoların, sadece oyunla sınırlı kalmasını diliyoruz...

Okuyucu Yorumları