Durum güncellemeleri artık düzenlenebiliyor!

Facebook'un şimdiye kadar değiştirmemize izin vermediği bu "şeyi" artık değiştirmekte özgürüz!

Facebook sonunda izin verdi!

Facebook'ta yazdığınız bir durum güncellemesinde gülünç bir yazım hatası yaptığınızı fark ettiniz; ancak artık çok geç çünkü onu değiştirmeniz mümkün değil. Paylaşımınızı silip gelen yorumları ve beğenmeleri kaybetmek de istemiyorsunuz.

Sıkıntı yok, çünkü Facebook artık durum güncellemelerinizi düzenlemenize izin veriyor. Aynı yorumlarınızı düzenleyebildiğiniz gibi gönderinizin sağ üst tarafındaki "aşağı ok" düğmesine tıklayıp Düzenle'ye tıklamanız yeterli. Yeni özellik, yakında yayınlanacak bir güncellemeyle iOS ve Android uygulamalarına da gelecek.

Düzenlediğiniz durum güncellemelerinin altında "Düzenlendi" bağlantısı yer alacak ve bu sayede arkadaşlarınız gönderinin önceki haline bakabilecekler. Bu nedenle yazdıklarınıza yine de dikkat etmenizde fayda var.

Özelliğin şimdiye kadar sunulmamasının sebebi ise Facebook'un kullanıcıların birbirinin aksi mesajlar yazmasından endişelenmesiydi. "Justin Bieber'dan nefret ediyorum" şeklinde bir güncellemenin onlarca beğeni topladıktan sonra "Justin Bieber'a aşığım" şeklinde değiştirilmesi, Facebook'ta yeni bir tartışma çıkarabilirdi. Ancak gönderilerin geçmişinin sunulması bu sorunu çözmüş görünüyor.

Okuyucu Yorumları