Düşük enerjiyle yüksek performans birarada

AMD yeni masaüstü işlemcileri, enerji tüketimini azaltarak daha yüksek performans sağlıyor.

AMD'den iki işlemci

AMD, bugün yaptığı bir açıklamada, iki yeni 45 watt işlemci modelini duyurdu: Enerji Tasarruflu AMD Athlon™ X2 4450e ve AMD Athlon X2 4050e. Hem genel kullanıma, hem de birden çok yoğun uygulamaları aynı anda çalıştıran bilgisayar tutkunlarına yönelik tasarlanan bu masaüstü işlemciler, önceki nesil AMD işlemcilerine göre enerji tüketimini %30'a varan oranlarda düşürerek, AMD'nin daha önceki masaüstü işlemcilerine göre vat başına performans üstünlüğü gösterirken performanstan ödün vermiyor.

"Enerji tasarrufu, bireylerin ve kurumların önceliği haline geldikçe, AMD'nin Enerji Tasarruflu AMD Athlon X2 4450e ve AMD Athlon X2 4050e işlemcileri gibi seçenekleri, akıllı, ve maliyet açısından verimli tercihler olarak öne çıkıyor," diyen AMD Masaüstü Birimi Ürün ve Marka Yönetimi Müdürü Leslie Sobon, şöyle devam etti: "Bu işlemciler, AMD'nin verimli bilgisayarlar konusundaki gelişmelerin ön saflarında kalma kararlılığını yansıtarak, endüstri ortaklarımızın yeni ENERGY STAR® gerekliliklerine uygun sistemler geliştirmelerini sağlayan işlemciler sunuyor."

AMD'nin enerji tasarrufuna yönelik kararlılığı, ve Doğrudan Bağlantı Mimarisi ile "vat başına performans" kavramının ortaya çıkmasını sağlamıştır. Enerji tasarruflu 45 watt işlemci serisi, sistemlerin ürettiği gürültü ve ısıyı azaltarak daha sessiz ve rahat bir bilgisayar deneyimi sunmaktadır. AMD 780G yonga setiyle birleştirilen Enerji Tasarruflu AMD Athlon X2 4450e ve AMD Athlon X2 4050e işlemcileri, boşta veya hafif kullanımda enerji tüketimini düşürürken, normal kullanımda azami enerji verimliliği sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Daha az enerjiyle yüksek performans

Daha az enerjiyle yüksek performans

Enerji Tasarruflu AMD Athlon X2 işlemcilerinin çoklu görev özelliği sayesinde, örneğin e-postaları kontrol ederken dijital içerik oluşturma gibi çalışma ortamı mümkün kılınmakta ve kullanıcıların daha az zamanda daha çok işi daha düşük enerji tüketimiyle yapmasına olanak sağlamaktadır. Böylece, AMD Athlon çift çekirdekli 45 watt işlemcilerle günde birkaç kuruşluk elektrik tüketimiyle bilgisayar kullanmak mümkün olmaktadır.

Bugün yapılan açıklama, AMD'nin enerji tasarruflu bilgi işleme kararlılığını yansıtarak, aşağıdaki çalışmalarla da desteklenen kurumsal çevre sorumluluğunu bir adım ileri götürmektedir.

- AMD'nin Küresel İklim Koruma Planı, faaliyetlerimizin küresel iklim değişikliği üzerindeki etkisini en aza indirecek stratejileri ortaya koyar. AMD 2008'de sera gazı salımını azaltma hedefini %40 oranında aşmıştır.

- AMD, DTX şartnamesi sayesinde, küçük tasarımlı bilgisayarların daha yaygın biçimde benimsenmesini sağlamaktadır. Bu şartname, OEM ve sistem üreticilerinin piyasaya küçük, sessiz ve gerek evde gerek işyerinde daha memnuniyet veren bir bilgisayar deneyimi sunan yenilikçi çözümler sürmesini kolaylaştırmaktadır.

- AMD Cool'n'Quiet™ teknolojisi 2005 yılında ABD Çevre Koruma Dairesi tarafından enerji tasarruflu bilgisayar çalışmalarındaki başarısından ötürü ödüle layık görülmüştür.

Bilgi için
AMD Türkiye - 0216 362 46 24

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları