"Düz Dünyacılar, YouTube Yüzünden Arttı"

Bir araştırma, akılları zorlayan "Dünya düzdür" iddiasının bu kadar yaygın hale gelmesinin sorumlusunun YouTube olduğunu söyledi!

"Düz Dünyacıları YouTube artırdı!"

YouTube, platform üzerindeki sorunlu içerikleri kaldırmak için çalışsa da, birçok yanlış bilgi ve sahte haberle dolu. Yeni bir araştırma, sayısı artan "düz dünyacıların" YouTube'daki videolardan ilham aldığını ortaya çıkardı.

Texas Tech Üniversitesi'nden fen bilimleri profesörü Asheley Landrum'a göre röportaj yapılan 30 düz dünyacıdan yalnızca bir tanesi, teoriyle ilgili videoları YouTube'da izlemeden düz dünya konusunda karar verdiğini söyledi. Araştırmaya göre düz dünya videoları, çoğu kez alternatif 9/11 teorileri ve sahte ay inişi teorileri videolarında öneri olarak gösterildi.

Yapay zeka uzmanı Guillaume Chaslot, komplo teorisi videolarının YouTube tarafından daha çok tanıtıldığını bu ay Twitter'da söylemişti. Bunun nedeni, yapay zekanın çoğu zaman çok aktif küçük gruplardan yana davranması. Microsoft'un yapay zekalı sohbet robotu Tay'ın Twitter'daki kullanıcılara maruz kalarak sadece 24 saatte ırkçı bir kişiliğe bürünmesinin nedeni, aynı olsa gerek.

Landrum'a göre YouTube yanlış bir şey yapmasa da, kullanıcılarını yanlış bilgiye karşı korumak için daha iyisini yapabilir. Landrum'a göre YouTube algoritmaları, şüpheli içerikleri bundan anlam çıkaracak kullanıcıların önüne daha kolay çıkarıyor. Araştırmacı, bilim adamlarını ve diğer çalışanları bu tür komplo teorisi videolarına karşı kendi videolarını oluşturmaya davet ediyor.

Okuyucu Yorumları