Düz duvarlara tırmanmak isteyenlere müjde!

Örümcek Adam'ı izleyip "keşke düz duvara tırmanabilsem" diyenler... hayaliniz gerçek oluyor!

Örümcek Adam gerçek oluyor!

Teknoloji gelişiyor ve bunun önüne geçmek imkansız. Hemen her alanda farklı fikirlerle karşımıza çıkan yeni teknolojik ürünlerden birisi de, DARPA'nın ürettiği ve kimileri için fantastik gelebilecek bir ürün...

DARPA, yani "The Defense Advanced Research Projects Agency" uzun süredir birbirinden farklı projeler ile kendisini duyurmuş bir kurum. Nitekim bu seferki projesi, geçmişte ortaya koyduklarının büyük çoğunluğunu sollayacak cinste: Düz cama tırmanma teknolojisi... DARPA tarafından "Z-Man" olarak isimlendirilen program, özellikle askeri avantaj kazanmak için üzerinde çalışılan bir proje. Düz duvarlara tırmanmaya imkan sunan teknolojinin arkasındaki ekipse özellikle örümcek ve geniş parmaklı kertenkelelerden esinlenmiş. DARPA'nın yaptığı açıklamaya göre, an itibarı ile geliştirdikleri teknoloji, ortalama ağırlıka bir kişinin, cam bir duvarda yürümesine imkan sunuyor.

Örümcek ve Gecko olarak bilinen kertenkele türünün düz yüzeylerde rahatlıkla yürümesini sağlayan biyolojik salgının bir benzerini ürettiklerine değinen Z-Man ekip üyeleri, kurumun genel olarak cam yüzeyler de dahil olmak üzere, birçok farklı ortamda düz duvara tırmanmaya imkan sunan bir teknoloji geliştirdiğini ve bunu yaparken de birbirinden farklı çevrilebilir sentetik yapışkan kullandıklarını beyan etti.

Okuyucu Yorumları