DVD’nizi çöpe atmayın

CloneDVD 2 sayesinde, DVD içeriğini hedef DVD'ye uygun olarak yeniden boyutlandırıp kopyalayabiliyorsunuz.

DVD'nizi çöpe atmayın

DVD’lerinizi kopyalarken bazı can sıkıcı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunlardan biri de, elinizde olan DVD ile kopyalayacağınız DVD’nin farklı boyutlara sahip olması. Bu durumda DVD’nin kopyasını oluşturmak için özel bir yazılıma ihtiyaç duyulur. Tıpkı CloneDVD 2 gibi. Program sayesinde DVD içeriğini hedef DVD’ye uygun olarak yeniden boyutlandırıp, ses ve altyazı problemleri olmadan kopyalayabiliyorsunuz. 1- CloneDVD 2’nin birkaç saniye süren kurulumu Yazılımı buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Kurulum dosyasına tıklayın ve sihirbazı takip ederek herhangi ek bir işlem yapmaya gerek olmadan adımları geçerek kurulumu tamamlayın. Bu adımlar bittikten hemen sonra yazılım, daha performanslı çalışmak ve donanımınızla daha uyumlu işlemler yapabilmek için sizden bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra CloneDVD 2, kurulmaya hazır olacaktır.

Kolayca kullanabileceğiniz hızlı bir yazılım

Kolayca kullanabileceğiniz hızlı bir yazılım

2- Kolayca kullanabileceğiniz hızlı bir yazılım CloneDVD 2’yi çalıştırdığınızda karşınıza üç ana bölüm geliyor. Bu bölümlerden ilki, Copy DVD titles. Bu bölüm sayesinde DVD’lerinizi farklı medyalara kopyalayabiliyorsunuz. Burada kopyalanan sadece DVD içerisindeki verilerle sınırlı değil. Bir filmden bahsediyorsak, film içerisindeki ses teknolojilerinden tutun da altyazılara kadar yazılım, birçok öğeyi de kopyalanan verilere dâhil ediyor. Aslında buraya kadar anormal bir şey yok. Ancak, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, kopyalayacağınız DVD’nin boyutu farklı olduğunda bu uyumu sağlamak için yeniden boyutlandırma işlemine ihtiyaç duyulur ve bu aşamada da söz konusu öğelerin uyumunu da yeni medyaya taşımak her zaman için başarılı olamayabilir. CloneDVD 2 ise bunu çok kolay bir şekilde yapıyor.

CloneDVD 2 ile bir DVD’nin kopyalanması

CloneDVD 2 ile bir DVD’nin kopyalanması

3- CloneDVD 2 ile bir DVD’nin kopyalanması DVD sürücünüze yerleştirdiğiniz bir DVD’yi (film olarak kabul edelim) kopyalamak istediğinizde aşağıdaki adımları takip edin: - Yazılımı çalıştırın. - Copy DVD Titles butonuna tıklayın. - DVD videonun olduğu dosyayı seçin. - Video dosyası bulunur bulunmaz videoya ait bilgiler sağ tarafata ekrana yansıyacaktır. Dilerseniz videoyu oynatabilir, hatta kesme işlemini de bu aşamada sol taraftaki pencereden gerçekleştirebilirsiniz. - Next butonuna basarak DVD’ye ait özelliklerin listesine ulaşın. Tüm özellikleri kopyalamak isterseniz, olduğu gibi devam edebilirsiniz. İstemediğiniz öğeleri kaldırmak isterseniz de çözümünüz hazır: Söz konusu özelliğin hemen yanında bulunan onay kutucuğunun işaretini kaldırmanız yeterli. - Next butonuna basarak Output Settings seçeneğine gelin. Birazdan daha detaylı değineceğimiz biçimlerden birini seçerek Go butonuna basın ve DVD’nizin kopyalanması işlemini başlatın.

DVD filmleri dilerseniz sabit diskinize kaydedin

DVD filmleri dilerseniz sabit diskinize kaydedin

Bahsettiğimiz adımlar sadece DVD’den DVD’ye kopyalamak için geçerli değil. Var olan DVD’leri aynı zamanda sabit diskinize de yazabilirsiniz. DVD kopyalama aşamalarından son adım olan Output Settings bölümünde, söz konusu DVD’nizi hem sabit diskinize, hem de DVD’ye kaydedebiliyorsunuz. Sabit diske kaydederken DVD’nin kalıbını da (imaj) kaydedebiliyorsunuz. DVD dosyası oluşturmak için, DVD Files butonuna bası n ve dosyaların kaydedileceği yeri seçtikten sonra Go butonuna basarak yeni dosyaların belirttiğiniz yerde oluşmasını bekleyin. ISO/UDF kalıbı oluşturmak için, ISO/UDF Image butonuna basın ve hemen altındaki yazı alanına bir isim yazarak yazı alanının yanındaki Göz at butonuna bası p, kalıbın kaydedileceği yeri belirleyin ve son olarak da Go butonuna basın. DVD yazıcı ile yazmak için, DVD Writer butonuna tıkladıktan sonra DVD yazıcınızı seçin (Tek DVD yazıcınız varsa zaten otomatik olarak seçili olacak gelecektir) ve Go butonuna basarak DVD kopyalama işlemini başlatın. DVD’niz önce geçici klasöre alınacak, daha sonra da hedef DVD’ye kaydedilecektir. Daha önce bir şekilde kaydettiğiniz DVD dosyalarınızı veya kalıplarını yazdırmak için de CloneDVD 2’yi kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayın; - Yazılımı çalıştırın. - Write Existing Data butonuna basın. - DVD dosyanızı veya kalıbı gösterdikten sonra Go butonuna basın.

Filmleri kesebilir ve kaydedebilirsiniz

5- Filmleri kesebilir ve dilediğiniz yeri kaydedebilirsiniz Film dosyasını seçtikten sonra Preview sekmesine tıkladı- ğınızda filmi izleyebileceğinizi söylemiştik. Bu alanda bulunan makas butonuna tıkladığınızda ise filmin belirlediğiniz yerlerini kesmeye yarayan yeni bir araçla karşılaşacaksı nız. Fareyle mavi çizgileri sürükleyerek, kesilecek yerleri belirleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları