Dyson: RTS oyunlarını sevenler kaçırmasın!

Gerçek zamanlı strateji oyunlarını sevenler için, yeni, yenilikçi ve ücretsiz bir alternatif: Dyson.

Dyson: RTS sizi çağırıyor!

Bilgisayarında oyun oynayanların çoğu en az bir kez gerçek zamanlı bir strateji oyununa göz atmıştır. Age of Empires, Command and Conquer veya Red Alert'i pek çok oyuncunu neredeyse ezbere bilir. Ama ne yazık ki bu gerçek zamanlı strateji oyunları bir süre sonra kendisini tekrar ediyor hissi uyandırır. Eğer güzel bir gerçek zamanlı strateji oynamak istiyorsanız ve yeniliklere d açıksanız Dyson tam size göre olabilir.

Dyson'da amacınız bulunduğunuz yıldız sistemini ele geçirmek. Bunun için bulunduğunuz gezegen üzerinde kendi ağacınızdan yetişen "tohumları" kullanmalısınız. Ağaçlar yeni tohumlar yetiştiriyorlar ve 15 tohum kullanarak yeni bir ağaç dikebiliyorsunuz. Tohum vermeyen savunma amaçlı ağaçlar ise gezegeninizi saldırılardan koruyor.

Siz de boş bir gezegene kendi tohumlarınızı gönderebilir ve orada koloninizi kurabilir veya dolu bir gezegene saldırarak ele geçirebilirsiniz. Tohumları bir gezegene göndermek için önce farenin sağ tuşu ile tıklayarak kaç tohum göndereceğinizi seçmeli, ardından da gitmek istediğiniz gezegene sol tuş ile tıklayarak göndermelisiniz.

Oyunun tek sorunu şu an için sadece 6 bölümden oluşması ama oyun sürekli geliştiriliyor ve yeni bölümler ekleniyor.

Oyunu indirmek için sitesini ziyaret edebilirsiniz: Dyson Game.

Okuyucu Yorumları