E-posta Güvenliği Eskisinden de Önemli

Bir araştırma, e-posta güvenliğinin eskisinden de önemli bir hale geldiğini gösteriyor!

Artık daha da önemli

Mimecast'ın yeni araştırmasına göre kötü amaçlı URL içeren e-postaların sayısı, bir önceki çeyreğe göre %125 arttı. E-posta ve veri güvenli firmasının en son E-posta Güvenlik Riski Değerlendirmesi (ESRA) raporu, kötü amaçlı URL içeren e-postaların tesliminin, e-posta ve web güvenliği arasında çizgi belirsizleşmeye başladıkça arttığını gösteriyor.

Bu yıl, Mimecast'ın ESRA raporun kötü amaçlı URL'leri test ettiği ilk yıl ve firma, organizasyonun "güvenli" belirlediği 28 milyondan fazla e-posta içerisinde 61'de 1 oranı ile 463.546 kötü amaçlı URL buldu.

Ayrıca firma, Vanson Bourne ile beraber kısa bir süre önce yaptığı bir başka bağımsız araştırmada da 1.025 katılımcının %45'i kötü amaçlı URL'lerin giderek artan bir problem olduğunu söyledi.

Mimecast'ın en son ESRA raporu, kötü amaçlı URL'lerin yanı sıra 24 milyon spam e-posta, 26.713 kötü amaçlı yazılım eki, 53.753 sahte kimlik dolandırıcılığı saldırısı ve 23.872 tehlikeli dosya tipi buldu. Firma toplamda 230 milyonun üzerinde, günümüz güvenlik çözümlerini aşmayı başaran çeşitli saldırı türlerine sahip 230 milyonun üzerinde e-postayı inceledi.

Okuyucu Yorumları