E-postanın tahtını Facebook yıktı...

En popüler iletişim aracının e-posta olduğunu mu sanıyorsunuz? Bir zamanlar öyleydi ama artık değil.

E-postanın tahtı yıkıldı!

Çok değil, bugünden sadece on yıl kadar geriye doğru gittiğimizde internet alışkanlıklarının bugünküne nazaran ne kadar farklı olduğunu ve bu süreçte kullanıcılarının alışkanlıklarının fazlasıyla değiştiğini görüyoruz. Örneğin bir zamanlar e-mail alıp göndermek revaçtayken, anlık mesajlaşma yazılımlarının hayatımıza girmesiyle birlikte kullanıcılar bu tür yazılımları kullanarak birbirleriyle iletişimde kalmayı tercih etti.

Ancak günümüzde popülerliğini her geçen gün biraz daha artıran ve milyonlarca kayıtlı kullanıcıya çok kısa bir sürede ulaşan sosyal ağ sitelerini popülerliği tüm bunları da geride bırakmış gibi görünüyor. Adeta mantar gibi çoğalan kullanıcısıyla son yıllarda büyük bir patlama yaşayan ve dünya genelinde hemen her kesimden milyonlarca insanın kullandığı bu platformlar, büyüme ivmesini biraz kaybetmiş olsa da hala popülerliğini koruyor.

Tanınmış bir internet araştırma şirketi olan Nielsen Company'nin, geçtiğimiz haftalarda bitirdiği ve henüz kamuoyuyla paylaştığı araştırma raporu da bu tespitimizi adeta doğrular nitelikteydi. Rapora göre internet kullanıcılarının yaklaşık %75'i sosyal ağ ve blog sitelerini yoğun bir şekilde ziyaret ediyor ve bu tür sitelere en yoğun talep Brezilya ve ABD'den geliyor.

Raporda yer alan bir diğer çarpıcı sonuç ise sosyal ağ sitelerine ulaşmak isteyen kullanıcıların, bunun için sadece evlerindeki bilgisayarları kullanmamaları. Diğer bir deyişle, söz konusu rapor, bu tür platformlara girmek isteyen mobil kullanıcıların sayısında son aylarda ciddi bir patlama yaşandığını ortaya koyuyor. Sadece ABD'de mobil olarak sosyal ağ sitelerini ziyaret edenlerin sayısı dahi 10 milyonu geçerken, geçen yıla göre bu alanda %156'lık bir büyümenin yaşandığına da raporda yer veriliyor.

Okuyucu Yorumları