E3 2015'te tanıtılacak en iyi 16 oyun!

Dev oyun etkinliği E3 2015'te gösterilecek oyunlar arasında kaybolmayın! İşte seçtiklerimiz...

Bizi bekleyen en iyi oyunlar!

Oyun dünyasının en büyük yıllık etkinliği olan E3, 14 Haziran'da Los Angeles'ta başlayacak. Etkinlikte oyun sektörünün en iyileri, geleceğin oyunlarını göstererek bizleri etkilemeye çalışacaklar.

E3, bize bir şov gibi görünse de, aslında firmalar açısından bir savaş alanı. Örneğin Microsoft'un bu sene Xbox One için daha fazla "özel" oyun sunması gerekiyor. Benzer şekilde Sony'nin de kendi konsolu PS4 için Microsoft'a karşılık vermesi gerekli. Elbette Activision, Bethesda, Konami ve Square Enix gibi üçüncü parti geliştiricilerin de 2015 için büyük planları var.

Peki yüzlerce oyunun gösterileceği E3'te hangilerine dikkat etmelisiniz? İşte ayırdığınız zamana değecek 16 oyun:

Call of Duty: Black Ops 3 (Activision)

Belki size komik gelecek ama 2004'ten bu yana her E3, yeni bir Call of Duty'ye sahne oluyor. 2015'te çıkacak olan Call of Duty: Black Ops 3'te ise insanlarla makineler arasındaki savaş ele alınıyor.

Sunulacağı sistemler: PS4, Xbox One ve PC

Guitar Hero Live (Activision)

Serinin yedinci oyunu olacak olan Guitar Hero Live, tipik beş düğmeli denetim yerine, üç perde üzerinde iki dizi düğme bulunan denetimi kullanacak.

Sunulacağı sistemler: PS4 ve Xbox One (diğer sistemlere de gelebilir)

Tony Hawk (Activision)

Game Informer'a göre Tony Hawk's Pro Skater'in 2015 sürümü, ilk dört oyundan birçok öğeyi ödünç alacak ve Tony Hawk: Ride ile Tony Hawk: Shred'de yapılan hataları tekrarlamamak için her şeyi deneyecek.

Sunulacağı sistemler: PS3, PS4, Xbox One ve Xbox 360

DOOM (Bethesda)

DOOM (Bethesda)

DOOM'un bu dördüncü sürümü, dedikodulara göre Mars yerine Dünya'da geçecek.

Sunulacağı sistemler: PS4, Xbox One ve PC

Fallout 4 (Bethesda)

Bethesda'nın yapacağı basın konferansında Fallout 4'ün ortaya çıkıp çıkmayacağı bilinmiyor. Ancak bizce son neslin en iyi oyunlarından biri için bizce yenilik vakti çoktan geldi.

Sunulacağı sistemler: Açıklanacak

Mass Effect 4 (EA)

Yapımcı Mike Gamble, Mass Effect serisinin bir sonraki oyunu için "ürünün son halinden yıllarca uzaktayız" demişti. Ancak EA, bizlere fikir vermek için yeni bir tanıtım videosunu 15 Haziran'daki basın etkinliğinde gösterebilir.

Sunulacağı sistemler: Açıklanacak

Star Wars Battlefront (EA)

E3, Eylül'de piyasada olacak oyun için muhtemelen en uygun tanıtım yeri olacak.

Sunulacağı sistemler: PS4, Xbox One ve PC

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (Konami)

Ana serinin onuncu oyunu The Phantom Pain, 1984'te, Afrika ve Afganistan'da geçecek. Oyunda Snake'in yeteri kadar eğitim görmemiş korumalardan ve ölümcül bir sosyopattan sıyrılıp, yolunu bulması gerekiyor.

Sunulacağı sistemler: PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One

Gears of War (Microsoft)

Gears of War (Microsoft)

2013'e kadar Epic'in elinde olan, ancak son olarak Microsoft'un haklarını satın aldığı Gears of War'ın yeni nesil sürümünün 15 Haziran'daki Microsoft tanıtımında ortaya çıkması bekleniyor.

Sunulacağı sistemler: Açıklanacak, ancak muhtemelen Xbox One'a gelecek)

Halo 5: Guardians (Microsoft)

Agent Locke adındaki yeni bir kahramanla gelecek olan Halo 5: Guardians, Microsoft'un tanıtımındaki Xbox One'a özel oyunlardan bir tanesi olacak.

Sunulacağı sistemler: Xbox One

Star Fox (Nintendo)

Miyamoto'nun yeni oyununu bu seneki Nintendo Direct'te duyurma olasılığı var. Geçen seneki E3'te yapılan açıklamalardan yola çıkarak oyunun sanal kokpit için Wii U pad'inden faydalanacağını tahmin ediyoruz.

Sunulacağı sistemler: Açıklanacak

Uncharted 4: A Thief's End (Sony)

Uncharted 4: A Thief's End'in tanıtımı, gösterinin en heyecanlı tanıtımlarından biri olacak. Sony'nin etkinliklerinde gösterilen iki oynanış videosu sayesinde aslında oyun hakkında bilgimiz var.

Sunulacağı sistemler: PS4

Final Fantasy 15 (Square Enix)

Final Fantasy serisinin son oyunu, daha da iyi grafiklerle gelecek. Şimdiye kadar gördüklerimiz, oyunun her şeyi büyüttüğünü de gösteriyor. Tek bilmediğimiz şey olan oyunun çıkış tarihinin E3 2015'te duyurulmasını bekliyoruz.

Sunulacağı sistemler: PS4 ve Xbox One


Rise of the Tomb Raider (Square Enix)

Rise of the Tomb Raider, muhtemelen selefinden bir miktar yardım alan, olağanüstü bir macera oyunu olacak.

Sunulacağı sistemler: Muhtemelen Xbox One, PS4 ve PC

Assassin's Creed: Syndicate (Ubisoft)

Bu senenin Assassin's Creed'i, 1868 yıllarındaki Sanayi Devrimi esnasında, Londra'da geçecek. İkiz suikastçı Jacob ve Evie Frye'ın üzerine kurulu oyunda kendinizi giderek yoksullaşan işçiler ve zenginleşen sanayiciler arasındaki sınıf savaşında bulacaksınız.

Sunulacağı sistemler: PS4, Xbox One ve PC


Mad Max (Warner Bros.)

Cesarete bolca ihtiyaç duyacağınız bir açık dünya oyunu olan Mad Max, yayınlanan tanıtım videosuyla heyecanı doruklara tırmandırmıştı. Eylül'de çıkacak olan oyun, PS4, Xbox One, PC ve SteamOS platformlarına gelecek.

Sunulacağı sistemler: PS4, Xbox One, SteamOS ve PC

Okuyucu Yorumları