Başı dertten kurtulamayan dev etkinlik, son darbelerin ardından tamamen iptal edildi

COVID-19 salgınından bu yana bir türlü başı dertten kurtulamayan dev oyun fuarı E3 için, katılmayacağını açıklayan şirketlere yenilerinin de eklenmesinden sonra kaçınılmaz açıklama geldi: İptal edildi!

Dev etkinlik için kaçınılmaz son: İptal edildi!

E3 2023 için işlerin pek iyi gitmediği aslında bir sır değildi. Dünya’nın en büyük oyun fuarı olarak kabul edilen E3, COVID-19 salgını nedeniyle 2019'dan beri fiziksel bir etkinlik olarak düzenlenemedi. Her şey 2023 yılında yoluna girecek derken, bu kez de etkinliğe katılmayacağını açıklayan dev isimler gündemi meşgul etmeye başladı. 13 Haziran'dan itibaren gerçekleşmesi gereken E3 fuarına katılmayacak isimlerin sayısı her geçen gün biraz daha arttı ve sonunda beklenen oldu: E3 2023 tamamen iptal edildi!

Microsoft, Nintendo ve en son olarak Ubisoft'un Los Angeles Kongre Merkezi'de düzenlenecek etkinliğe katılmayacağını zaten açıklamıştı. Sony henüz katılımını onaylamamıştı. Ancak pandemi öncesinden beri E3'ün bir parçası olmadığı biliniyordu.

IGN’den gelen son gelen haber, Sega ve Tencent'in de E3 2023'e katılmayacaklarını doğruladığını söylüyordu. Haber, daha da fazla yayıncının E3'te yer almayacağını ancak planlarını henüz resmi olarak açıklamadığını da açıkça belirtti.

Ve sonunda, E3'ün sahibi olan ESA ve şovun yeni organizatörleri ReedPop, E3 2023'ün iptal edildiğini duyurmak zorunda kaldı. Açıklamaya göre E3 yüz yüze bir etkinlik olmayacağı gibi, dijital olarak da gerçekleşmeyecek. Başka bir deyişle 2023 yılında bir E3 fuarı görmeyeceğiz.

Bu arada Microsoft, 11 Haziran'da çevrimiçi olarak bir Xbox Games Showcase etkinliği düzenleyecek. Ubisoft 12 Haziran'da kendi çevrimiçi etkinliğini yapacak ve Los Angeles'ta farklı şirketlerden tonlarca oyunun tanıtılacağı Summer Games Fest düzenlenecek.