E3'de Microsoft'tan SmartGlass ve fazlası

Microsoft, Xbox 360'a getireceği müthiş yenilik SmartGlass'i tanıttı. Ama hepsi bu kadar da değil...

Xbox'a müthiş yenilikler

Microsoft, E3'de (Electronic Entertainment Expo) konsol, tablet, telefon gibi cihazlar arasında içerik paylaşmayı çok hızlı bir hale getiren SmartGlass adındaki teknolojisini tanıttı. Microsoft, basın mensupları için düzenlediği konferansta Halo 4 gibi yeni oyunlarını da duyurdu.

Microsoft'un konferanstaki ana teması Xbox'u bir eğlence merkezi haline getirerek onu Windows PC'leri, iOS cihazları, Android tabletleri ve gelecekteki Windows 8'li PC'ler ile çalışır hale getirmekti. SmartGlass adındaki teknoloji ise kullandığınız platforma bakmaksızın içerik paylaşmanıza izin veriyor. Microsoft, tanıtımda Xbox ile bir film seyrederken tablette bu film hakkında bilgilerin nasıl gösterildiğini katılımcılara izletti. SmartGlass, tabletinizi oyunlar için bir denetim cihazı haline de getirebiliyor. Yeni SmartGlass uygulaması, Windows 8 cihazları, Windows Phone, iOS ve Android cihazları için sunulacak.

Microsoft'un etkinlikte duyurduğu oyunları ise şöyle sıralayabiliriz: Halo 4 (çıkış: 6 Kasım 2012), Gears of War: Judgment (2013), Call of Duty: Black Ops II, Madden NFL 13 (28 Ağustos 2012), Fifa 13, Splinter Cell Blacklist (ilkbahar 2013), Fable The Journey (tatil dönemi), Nike Plus Kinect Training, Forza Horizon, Tomb Reader, Resident Evil 6 (2012 sonuna doğru), Wreckateer, Southpark: The Stick of Truth, Dance Central 3.

Okuyucu Yorumları