EA'den herkesi üzecek tam üç erteleme...

EA, bu yıl çıkmasını beklediğimiz üç müthiş oyunu bir yıl erteledi. İşte herkesi üzecek o üç oyun...

EA'den kötü haber!

2008'in Electronic Arts'ın yılı olduğunu söylemek oldukça zor. Çünkü oyun sektörünün en büyüklerinden biri olan EA'in son dönemde borsada hiseleri toplam %6,7 değer kaybetti. 2007'nin üçüncü çeyreğinde 33 milyon dolar zarar ettiğini açıklayan firma, 2008'in aynı dönemi ise 641 milyon dolarlık zararla kapatmıştı. Analistler EA'in bu gidişatının tehlikeli olduğunu söyledikleri sırada, firma yetkilileri 2009 ve 2010 beklentilerini açıkladı. Açıklanan rakamlar uzmanlarca göre biraz fazla iyimser bulundu.

EA, 2009'da piyasaya çıkaracağını açıkladığı Sims 3, Godfather 2 ve Dragon Age'i 2010'a ertelerken, bu yıl Need for Speed'e öncelik tanıyacağını söylemişti. 2009'da diğer önem verdiği oyun Madden NFL'in de katkısıyla toplam 4,3 milyar dolarlık satış yapacağını ve bu durumun borsadaki hisselerini 1 dolar yükselteceğini iddia eden EA, bu iyimser yaklaşımı ile piyasa uzmanlarını şaşırttı.

Yıl sonu rakamlarında ise uzmanların da yanılabildiğini görmüştük. Uzmanlar 31 Aralık itibariyle EA'in hisse başına 88 cent artış öngörmüşler fakat artışlar 56 cent ile sınırlı kalmıştı.

Okuyucu Yorumları