EA'e Battlefield 4 yüzünden dava açıldı...

EA'in büyük satış başarısı beklediği Battlefield 4, döndü dolaştı, şirketin başına iş açtı!

Battlefield 4, bela oldu!

Electronic Arts'ın başı bu kez Battlefield 4 yüzünden dava açan bir yatırımcı ile dertte.

Court of Northern District of California'ya gönderilen dava isteğinde, yatırımcı, EA'i "materyal hakkında yanlış ve yanıltıcı bildirimler" yapmak ile suçluyor. Yatırımcının söylediğine göre EA, Battlefield 4'ün geliştirilmesi esnasında yatırımcılara pek çok bilgi verdi. Ancak iddiaya göre, EA ve bazı üst düzey yöneticiler, oyunun sorunlarından haberdar olmalarına ve büyük bir reklam başarısı olmayacağını bilmelerine rağmen firmanın hisse fiyatlarını yüksek tutmak amacı ile yanlış bilgiler vermekten çekinmediler.

Yapılan dava başvurusu, 24 Temmuz ve 4 Kasım tarihleri arasında firmadan hisse satın alan her tüketicinin adına doldurulmuş durumda. Suçlanan isimler arasında ise CEO Andrew Wilson, CFO Blake Jorgenson, EA markaları başkanı Gibeay, EA Games başkan yardımcı Patrick Soderlund ve EA başkanı COO Peter Moore bulunmakta. Söylenenlere göre, bahsi geçen isimler, Jorgenson hariç, en azından bir milyon dolar değerinde hisse satmışlar.

Yatırımcının söylediğine göre, EA, Battlefield 4'ün sorunlarının farkındaydı ancak suçu, daha sonra geri çekilen bir müşteri hizmeti yazısı ile Sony'nin üzerine attı. Ayrıca Microsoft'un da Battlefield 4'te yaşanan DLC sonrası problemleri incelediği biliniyor.

Bu suçlamanın karşısında ise bir EA sözcüsü, GamesIndustry International'a şu açıklamayı yaptı: "Bu iddiaların önemsiz olduğuna inanıyoruz. Kendimizi agresif bir şekilde savunacağız ve inanıyoruz ki mahkeme vakti geldiğinde şikayeti yersiz bulacaktır."

Okuyucu Yorumları