EA organizasyon değişiklikleri yapıyor

EA, yaptığı organizasyon değişiklikleri ardından 350 kişinin işini kaybettiğini duyurdu...

EA yeniden yapılanıyor

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, bugün yaptığı bir duyuruda devasa yayımcının bazı "organizasyon değişiklikleri" yaptığı ve bunun da 9000 kişilik işgücünün yaklaşık 350'sinin konumlarını kaybetmesiyle sonuçlandırıldığını söyledi. Etkilenen çalışanlar pazarlama, yayımlama ve operasyon bölümlerinde yer alıyorlar. Ayrıca yayımcının Japonya ve Rusya'daki varlığı da bu değişimlerden etkileniyor.

Wilson, yaptığı duyuruda bu kararın firmanın daha da iyileştirilmesi, sözlerini tutması ve oyuncuların ihtiyaçlarının karşılanması için alındığını söylüyor. Ayrıca bu "organizasyon değişiklerinin" daha kaliteli oyunlar ve hizmetler sunmaya daha fazla odaklanmaya yardımcı olacağını da belirtiyor.

EA içerisinde herkesin arkadaş olduğunu ve 350 işin kaybolması ile sonuçlanan bu kararın kolay alınmadığını söyleyen Wilson, her çalışanın değerli olduğunu ve bir sonraki fırsatlarını bulmaya yardımcı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.

Ayrıca bu duyuru, Activision Blizzard'ın geçtiğimiz ay işgücünün %8'inden (yaklaşık 800 kişi) ayrılmasının ardından gelmekte...

Okuyucu Yorumları