EA Origin: Sonunda onu da hack'lediler!

"Hack'lendik, hemen şifrenizi değiştirin!" çağrısı, bakın bu kez hangi devden geldi...

Onu da hack'lediler!

Birçok oyun firmasının korkulu rüyası konumundaki hack'lenme olaylarına bir yenisi daha eklendi. EA'in Battlefiled 3, Mass Effect 3 ve daha birçok harika oyununu oynamak için zorunlu olan Origin hesapları, öyle görünüyor ki hacklenmiş durumda.

Doğrudan kullanıcılardan gelen raporlarla ortaya çıkan durumun ciddiyeti, kısa zamanda fark edildi. Sisteme giren Origin hesap sahipleri, kendi istekleri dışındaki farklılıkları gördükleri anda durumu yetkililere bildirdiler. EA'den gelen açıklamaya göreyse tüm kullanıcıların şifrelerini değiştirmeleri gerekiyor. Olası bir hacker tarafından kullanılan şifrelerin depolanmış olma ihtimaline karşı böyle bir talepte bulunan EA, aynı zamanda Origin üzerinde kullandıkları şifrenin bir benzerini başka platformlar için kullananları da uyardı ve platform her ne olursa olursun, bu şifreyi de değiştirmelerini talep etti.

EA.com'a girmek suretiyle, "account" bölümün "change password" kısmında yapılabilecek bu kolay işlem, tüm hesabınızı kurtarmaya yetecek. EA ise şimdiye kadar kaç hesabın hack'lenmeden etkilendiğini açıklamadı.

Okuyucu Yorumları