Edge, Android ve iOS'a gelecek mi?

Microsoft, yeni tarayıcısı Edge'in Android ve iOS'a da gelip gelmeyeceğini ilk kez açıkladı!

Android ve iOS'a gelecek mi?

Başlangıçta Project Spartan kod adıyla ortaya çıkan, daha sonra Microsoft Edge olarak ismi kesinleşen Microsoft'un yeni web tarayıcısı, bilindiği gibi Internet Explorer'da da kullanılan Trident motorunu kullanıyor. Elbette yeni tarayıcıda onun optimize edilmiş bir sürümü mevcut. Böylece Internet Explorer'da yaşanan sorunlar Edge'de görülmeyecek. Peki, Microsoft'un yeni web tarayıcısı diğer platformlara da sıçrayacak mı? Microsoft bu sorunun cevabını Build 2015 konferansı sonrasında verdi.

Yeni web tarayıcılarının üzerinde yoğun olarak çalıştıklarını söyleyen Microsoft sözcüsü, şu an tüm enerjilerini Windows 10 üzerinde yoğunlaştırdıklarını söyleyerek diğer platformlara henüz yeşil ışık yakmadıklarını ifade etti. Başka bir deyişle şimdilik, Microsoft'un Edge'i Windows 10 dışına çıkartmak gibi bir planı yok.

Bilindiği gibi Edge, Windows 10'un hem masaüstü sürümünde, hem de telefon sürümünde bulunacak. Bu yüzden bahsi geçen "diğer platformlar" sadece diğer Windows sürümleri değil; iOS ve Android gibi işletim sistemlerini de içeriyor. Microsoft'un Office ve diğer pek çok yazılımını Android ve iOS için yayınladığı düşünüldüğünde, Edge'in de, hemen olmasa da bir süre sonra rakip platformlara gelmesini bekleyebiliriz.

Microsoft Edge'in henüz tamamlanmayan sürümünü incelediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları