Eee PC serisi iki yeni modelle genişliyor

Asus, daha önce dedikoduları yapılan Eee PC 901 ve yeni Eee PC 1000'i Computex'te görücüye çıkarttı.

İki yeni Eee PC

Birkaç gün önce buradan duyurduğumuz Asus Eee PC 901, Computex'te kullanıcıların karşısına çıktı. Eee PC 900'den farklı bir kasaya sahip olan yeni Eee PC, 1,66 GHz Atom işlemciye, Bluetooth'a ve opsiyonel olarak eklenebilen WiMax desteğine sahip. Yapılan açıklamaya göre, WiMax desteği ilerleyen aylarda hayata geçirilecek, yani şimdilik sadece proje aşamasında.

Eee PC 901'in diğer özellikleri ise şunlar: Linux işletim sistemi ile gelen modellerde 12 GB, Windows işletim sistemi ile gelen modellerde 20 GB depolama alanı, 8,9 inç ekran, 2 GB RAM, 1,3 megapiksel web kamerası ve 6 saate kadar varan pil süresi.

Asus yetkilileri, yaptıkları açıklama ile Celeron-M işlemciden Atom işlemciye geçerek pil ömrünü önemli oranda artırmayı başardıklarını söyledi.

Bu da yeni: Eee PC 1000
Duyurulan yeni model ise aslında iki farklı konfigürasyonla satılacak. Eee PC 1000 ve Eee PC 1000H adı verilen iki modelin farkı, ilkinde 40GB, ikincisinde ise 80 GB depolama alanı bulunacak olması. Ancak 80 GB'lık modelde muhtemelen standart bir sabit diske yer verilecek.

10 inç büyüklüğünde ekran, doğal olarak Eee PC'nin diğer modellerine göre daha büyük bir kasayla karşılaşacağımız anlamına geliyor. Tabi biraz daha ağır olacağı da rahatlıkla söylenebilir.

Her iki modelde de bulunacak standart özellikler ise şu şekilde olacak: Atom 1.6 GHz işlemci, 10 inç ekran, 2 GB RAM, 1,3 megapiksel web kamerası ve 6 saate kadar varan pil süresi. Hem Eee PC 1000, hem de Eee PC 1000H için, kullanıcılar Windows ve Linux arasında seçim yapabilecek.

Yeni Eee PC'lerin piyasaya çıkması ile birlikte, önceki modellerde önemli fiyat indirimleri yapılacağı da kulağımıza gelen bilgiler arasında. Fiyat ve piyasaya çıkış tarihleri ise şimdilik açıklanmış değil.

Bilgi için:
ASUSTeK COMPUTER - 0216 521 47 25

Okuyucu Yorumları