Eee Videophone: 7 inç ekran ve Skype desteği

Asus Eee markasını şimdi de sabit telefonlara taşıyor; 7 inç ekran ve Skype desteği ile birlikte...

Şimdi de sabit telefon!

Asus, Eee ailesinin yeni üyesini tanıttı: Webcam'i, ekranı ve Skype yazılımı ile beraber gelen Eee Videophone.

Bir PC'nin veya notebook'un sıkıcı başlangıcını beklemeden Eee telefon ile dünya çapında videolu ve sesli aramalar yapmak mümkün olacak. 7 inçlik ekranın çözünürlüğü 800 x 480 piksel, webcam'in çözünürlüğü 0,3 Megapiksel. Kullanıcı arabirimindeki büyük ikonlar özellikle internet üzerinden telefon etmeyi güvensiz bulan yaşlı insanlara veya evinde bilgisayarı olmayan kişilere hitap ediyor.

Cihazın ön tarafında, direkt LCD ekranın altında dört-yön tuşu ve telefon görüşmesi/ses ayarı yapmayı sağlayan düğmeler bulunuyor. Eee Videophone'un arka tarafında ise servis güncellemelerini yapmanızı sağlayacak bir USB girişinin yanında bir LAN bağlantısı da var.

Eğer telefonu farklı bir odada kullanma ihtiyacı duyulursa şarj edilebilir bataryası ve WLAN desteği sayesinde konuşma sırasında geçiş yapılabiliyor. Eee Videphone bataryası ile 20 dakikalık bir görüşme süresi sunuyor ve bu süre de örneğin bir bürodan başka bir büroya geçiş için yeterli. Cihaz Ethernet bağlantısı sayesinde sabit telefon istasyonu olarak, sınırsız konuşma süresiyle kullanılabiliyor.

Eee Videophone kısa bir süre sonra yaklaşık 259 Euro fiyatıyla satışa sunulacak.

Okuyucu Yorumları