Efsane Command & Conquer geri dönüyor!

Efsane strateji oyunu Command & Comquer'ın ilk remaster sürümleri belli oldu!

Strateji efsanesi geri dönüyor!

EA daha geçtiğimiz ay Command & Conquer serisini tekrar PC'ye geri döndürmek istediğini söylemişti ve şimdiden iki remaster sürümünün üzerinde çalışıldığı doğrulandı. 1995 yılından orijinal Command & Conquer: Tiberian Dawn ve 1996'dan Command & Conquer:Red Alert kazanan isimler olarak gözükmekte. Şaşırtıcı bir şekilde EA, bu oyunlar için Petroglyph ile anlaşmış durumda.

2003 yılında kurulan Petroglyph, Commad & Conquer serisinin orijinal yapımcıları Westwood Studios çalışanlarından oluşuyordu. Her ne kadar geliştirme çalışmaları henüz başlamamış olsa da, Petroglyph "bu orijinal oyunları 4K görkemine getirmeye yardımcı olması için" Lemon Sky Studios ile beraber çalışacak. Ayrıca serinin hayranları da "C&C ve Red Alert'in mümkün olan en iyi remasterlarını yaratmak için" fikirlerini geliştiriciler ile paylaşmaya teşvik ediliyorlar.

Oyunlar, Covert Operations, Counterstrike ve The Aftermath ek paketlerini de içeren bir paket olarak sunulacaklar. Ayrıca duyuru, bu remasterlar içinde hiçbir mikro-harcama olmayacağını da özellikle belirtti.

Petroglyph'ten, Command & Conquer'ın orijinal ortak yaratıcılarından biri de olan Joe Bostic, bu projenin bir remake değil, remaster planı olduğunu ve "oynaması kolay, ustalaşması zor" köküne sadık kalacağının da altını çizdi.

Okuyucu Yorumları