Efsane oyun, 24 yıl sonra geri dönüyor!

Tam 24 yıl önce 8 bit'lik haliyle karşımıza çıkan efsane oyun, çok yakında geri dönecek!

24 yıl sonra geri dönüyor!

Bir zamanların efsane oyunlarını, çoğu zaman yad ederiz. Daha doğrusu hep geçmişte çıkan oyunların en iyiler olduğunu düşünürüz ki aslında birçok yönden de gerçekten en iyilerdendirler.

Lucas Arts, bir döneme damga vurmuş olmasına rağmen hemen akabinde gelen Capcom oyunları da fazlasıyla dikkat çekmeyi başarmış yapımlardandır. 1989 yılında Disney'in meşhur çizgi dizilerinden birisi olan Duck Tales'in, Scrooge McDuck isimli karakteri kontrol etmemiz suretiyle oyuna dönüştürülmesi ise, dönemin oyunlarına verilebilecek en iyi örneklerden bir tanesi olacaktır. Tıpkı Mega Man gibi bir platform stiline sahip olan oyun, aynı zamanda da tek düze olmayan oyun akışı ve mükemmel müzikleri ile büyük ilgi odağı olmayı başarmış yapımlardan bir tanesiydi.

Capcom, şimdi DuckTales başta olmak üzere, Contra 4 ve A boy and His Blob gibi ünlü oyunları güncellemek için WayForward Technologies ile anlaşmış bulunuyor. Bu yaz itibarı ile tamamlanması beklenen projede, döneminde sekiz bit olarak üretilmiş yapımların, 2D arka planlarının tamamen 3D'ye dönüştürüleceği Capcom tarafından verilen en net bilgiler arasında yer alıyor. Karakter modellemeleri ise tamamen el çizimleri ile yer değiştireceği gibi müzikler de baştan remikslenerek son kullanıcıya sunulacak. DuckTales Remastered isimli oyundaki en önemli değişim ise Huey, Dewey ve Louie'nin eskiye göre çok daha fazla rol üstlenecek olmaları.

Bakalım Bladur's Gate serisi ile alevlenen yeniden üretme mantığı bu sefer nasıl bir şekilde karşımıza çıkacak...

Okuyucu Yorumları