Efsane oyundan büyük haberler var!

Eğer bir Xbox 360 ya da Xbox One sahibiyseniz, bu habere heyecanlanacağınıza eminiz!

Efsane oyundan haber var!

Microsoft 2013 yılı içerisindeki büyümesini, 2014 ile de devam ettiriyor ve bunu oyun tarafında da hissettiriyor. Dünyaca ünlü oyun serisi olan Gears of War'ın tüm haklarını satın alarak işe başlayan Microsoft, aynı zamanda Xbox One cephesini güçlendirmiş durumda.

Bu zamana kadar çıkan tüm oyunları ile toplamda 22 milyon satan Gears of War serisini, Epic Games ile birlikte geliştiren Microsoft Studios, artık seri üzerinde tam kontrole sahip olacak. Anlaşma şartlarına göre, yeni Gears of War oyunu, bir zamanlar Epic Games'in üretim müdürü olan Rod Fergusson'nun başında bulunduğu Black Tusk tarafından geliştirilecek. Epic Games ise bu geçiş esnasında elinden geldiğince akıl hocalığı yapacak. Pek tabi yeni oyunun Xbox One için üretilme ihtimali bu yeni haber ile güçlenirken, kimilerinin "Acaba Gears of War PlayStation için de çıkar mı?" sorusu, kesin bir "hayır" cevabı almış durumda.

Xbox One ve PS4 grafik kalitesi açısından çok ufak farklara sahip oldukları için, rekabet ortamını bozacak olanın konsola özel yapımlar olduğu açık. Xbox One, hali hazırda piyasada olan Forza 5, Ryse: Son of Rome ve Dead Rising 3 gibi büyük isimlerin yanında, yakında piyasada olacak olan yeni Gears of War, Titanfall ve Halo 5 gibi oyunlarla savaşa hazır. Microsoft Stuidos'un başında bulunan Phil Spencer, Xbox Wire blog üzerinden konu hakkında şunları yazdı; "Tüm bu yapımlar, değerli Xbox One hayranları için yolda. Gears of War serisi çok güçlü ve istikrarlı ve bunu yaratan hayran kitlesinden başka bir şey değil. İlk oyunundan bu zamana kadar geçen sürede, dünya çapında tam tamına 22 milyon adet satan seri, bir milyar dolardan fazla hasılat yaptı. Bu seri ve sahip olduğu hayran kitlesi Xbox'ı bir bütün yapıyor. Microsoft olarak, Gears of War serisini satın almakla, hayranlarımıza bunca zamandır takip ettikleri seriyi en iyi şekilde nakletmeyi hedefliyoruz."

Okuyucu Yorumları