Efsane Yazılım, Küllerinden Doğuyor!

Andy Rubin tarafından kurulan Essential, Essential Phone ile istediğini alamamış olabilir. Ama bu durum, bu büyük hamleyi yapmalarını engellemedi!

Efsane yazılım küllerinden doğuyor

Newton Mail, kısa süre öncesine kadar, kendisine has hayran kitlesi olan bir servisti. Ne var ki; şirket, istediği gelirleri elde edemedi ve sürekli zarar etti. Şimdiyse Amerika Birleşik Devletleri temelli akıllı telefon üreticisi Essential, Newton'un geliştiricisi CloudMagic'i satın aldı. İki firma arasında nasıl bir fiyat pazarlığı gerçekleştiği ve satın alım işleminde, Essential'ın ne kadar ücret ödediği bilinmiyor.

Newton Mail'in servisleri Eylül ayında son bulmuştu. Zira ücretsiz ve popüler e-posta servisleri; Google, Microsoft ve Apple karşısında tutunamamıştı.

Amerikalı Essential'ın da durumu belirsiz. Söz konusu akıllı telefon üreticisi, istediği pazar payına hiçbir şart altında ulaşamadı. Yapay zeka mimarili kameralar ve üstün donanımsal yeteneklerine karşı Essential Phone modelleri asla istenen düzeye ulaşamadı. Şirketin amacı piyasaya sürdüğü telefonlarda Newton mail servislerini ortaya çıkarmak. İki nispeten başarısız firma güçlerini birleştirecek gibi...

Yine de yanlış anlamaların önüne geçelim: Essential, Newton'a bağlı CloudMagic servisleri için yepyeni bir isim kullanabilir. Yani Newton e-posta servisleri sonsuzlukla buluşabilir. Eğer CloudMagic, gerek yapay zeka mimarilerle güçlendirilebilirse Essential da belli başarılara imza atabilir.

Okuyucu Yorumları