Efsaneye dönüşen UFO hacker'ı kurtulur mu?

Adını kısa sürede efsane hacker'lar arasına yazdıran UFO hacker'ı kurtuluyor mu? İşte son gelişmeler

UFO hacker'ı kurtulacak mı?

CHIP Online McKinnon davasını başından beri takip ediyor: Bilmeniz gereken her şey için rakamlara tıklayın: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ...

ABD'nin çok gizli bilgisayarlarına giren Gary McKinnon, bunu yapma sebebinin gizli bilgileri çalmak değil sadece UFO'lar ile ilgili olarak ABD Hükümetinin sakladığı iddia edilen kanıtlara ulaşmaktı. Ama merakı başına büyük bir iş açtı!

Şu anda McKinnon için ABD yetkilileri, emsal teşkil etmesi ve olası benzer "meraklı hacker'ları" uzak tutmak amacıyla 70 yıl hapis yatmasını istedikleri McKinnon için büyük bir çaba veriyorlar. İngilizler ise dünyaca ünlü hacker'ı kurtarmak için seferber olmuş durumdalar.

Efsane hacker'ın aklı dengesi yerinde değil mi?

Efsane hacker'ın aklı dengesi yerinde değil mi?

İngiliz yetkililer ve dünya çapında faaliyet gösteren insan hakları örgütleri ise McKinnon'ın bu cezayı almaması için yeni bir yola başvurdular: Hacker'ın ceza almaması gerektiğini çünkü akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ediyorlar. Hacker'lar sık görülen Asperger Sendromu'ndan muzdarip olan McKinnon için bu bir kurtuluş yöntemi olabilir. Eğer bu çabalar başarıya ulaşırsa hacker 70 yıl hapiste yatmak yerine özel bir enstitüde tedaviye alınabilir.

Görünüşe göre İngiltere vatandaşını ABD'ye vermemeye, ABD ise hacker'ı telim almaya son derece kararlı. Ancak atılan bu son adım, McKinnon için kurtuluş olabilir.

Bakalım ve ABD ve İngiltere arasında devam eden bu hacker çekişmesi hangi tarafa doğru ağır basacak?

Okuyucu Yorumları