Eğer bu sitelere girdiyseniz...

Eğer son birkaç gündür bu sitelerden birine girdiyseniz, bilgisayarınız zararlı kaynıyor olabilir!

Bu sitelere girdiyseniz...

Yahoo'nun pek çok ülkedeki servislerinde ve web sitelerinde, zararlı bir yazılımın 30 Aralık tarihinden beri aktif olduğu ortaya çıktı.Yahoo'nun reklam servisine sızan zararlının, tüm Yahoo servis ve sitelerinde gösterilen reklamlar yoluyla kullanıcıların bilgisayarlarına da sızmış olabileceği düşünülüyor. Güvenlik uzmanları son bir hafta içinde bir Yahoo sitesine girmiş olan herkesin bilgisayarını antivirüs yazılımı ile taramasını tavsiye ediyor.

Söz konusu zararlı yazılım Java üzerindeki bir açıktan yararlanıyor. (JavaScript değil!) Keşfedildiği ana kadar zararlının saatte 300.000 kişiye bulaşmayı başarmış olduğu da tespit edildi. Kullanıcılara, mecbur olmadıkları takdirde bilgisayarlarındaki Java (JavaScript değil!) servisini kapatmaları tavsiye ediliyor.

Yahoo'nun sorun üzerinde çalıştığı biliniyor. İnternet devi, Türkiye de dahil olmak üzere bazı ülkelerdeki servislerini kapamış durumda ve virüsün yayılma hızı yavaşlamış gibi görünüyor. Ancak bugüne kadar bulaştığı yüz milyonlarca bilgisayar ile tarihin en büyük dijital felaketinin yaşanmasına yol açabilir.

Okuyucu Yorumları