Eğitimde Bilişim ve Gelişim Konferansı

Microsoft Türkiye, Kalite Okulları Merkezi işbirliği ile, çağa ve teknolojinin gelişimine liderlik edebilen, sürekli öğrenmeye odaklı, düşünen, çözüm üretebilen kuşaklar yetişmesine katkıda bulunmak, bilişim ortamında sorun çözme ve yaratıcılığın ortaya konulabilmesi için günümüz koşullarında farklı

Eğitimde Bilişim ve Gelişim Konferansı

Eğitimde yenilikçi model ve yaklaşım örneklerinin aktarıldığı eğitim konferansında, yurt dışından gelen konuşmacılar ve eğitimciler deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

24-25 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen konferansa okul kurucuları ve yöneticileri, öğretmenler ve üniversitelerin eğitim fakültelerindeki eğitimciler katıldı.

Eğitimcilerin bireysel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak, eğitimde teknolojiyi kullanarak etkin bir öğrenme ortamının nasıl gelişebileceğini tartışmak ve eğitimde yenilikçi model ve yaklaşımları örneklerle paylaşmak hedefiyle düzenlenen konferansa yurt dışından gelen eğitimciler de konuşmacı olarak katıldı.

2 gün süren konferansın ilk gününde eğitimde teknoloji kullanımı konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan konuşmacılar yeni model ve yaklaşımları aktardılar. Katılımcılar ayrıca, Microsoft’un eğitim teknolojileri alanında sunduğu fırsatlar konusunda da bilgilendirildiler. Microsoft Türkiye Eğitim Direktörü Şeniz Ciritçi “Microsoft Eğitim’de İşbirliği Programı”nı aktardığı konuşmasında, “Türkiye seferberlik şeklinde yeni bir gelecek yaratmak durumundadır. Eğitim Türkiye için “olmasa da fark etmez” denilecek bir durum değil, bir seferberliktir. Microsoft Türkiye olarak bu seferberlikte rol almak için hazırız. Türkiye’de öğrenci ve öğretmenlerimizin eğitimde bilgisayar teknolojilerini etkin olarak kullanmalarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile bir işbirliği programına ‘Eğitimde İşbirliği ’(Partners in Learning) başlamış bulunuyoruz. Eğitimde İşbirliği kapsamında başlatılan eğitim hamlesinde Microsoft, hem teknolojilerine kolay ulaşım imkanı vermekte hem de işortaklarından doğan sinerjiyle, bilgi ve teknik desteğini MEB’in hizmetine sunmaktadır. Türkiye’de öğretmen ve öğrencilerin gerçek potansiyellerini ortaya koymalarına yardımcı olacak bu projeler aynı zamanda, Türkiye için öngördüğümüz ‘bilişimle kalkınma’ vizyonunun bir parçasıdır.” dedi.

Kalite Okulları Merkezi kurucu başkanı Dr. Hayal Köksal ise dört yıldan bu yana eğitim kurumlarında kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalar yapmakta olduklarını, son yıllarda ise sınıfta ve okulda güç birliği oluşturma yolunda teknoloji destekli proje ve ekip çalışmalarına ağırlık verdiklerini, bu çalışmalar esnasında Microsoft’un güçlü desteğini arkalarında bulmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Artık ulusal ve uluslararası platformlarda öğrencilerin bilişim alanındaki bilgi ve becerilerini sergilediklerini ve bu gelişmenin küresel barışa büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi.

Konferansın ikinci gününde ise “Yenilikçi Öğretmenler Atölye Çalışmaları” gerçekleştirildi.

Okuyucu Yorumları