Eğlenceli bir uygulama önerisi: İzleyin!

Yaratıcı bir tasarımcı hazırladığı video ile eğlenceli bir iPhone uygulamasına imza atmayı amaçlıyor

Eğlenceli bir öneri

iPhone 3G'nin en çok dikkat çeken özelliklerinden biri, hiç kuşkusuz eğlenceli uygulamaları. Bu uygulamalarla bazen iPhone'u bardağa çevirebiliyor, bazen de cep telefonunu çevirmeli bir telefon haline getirebiliyoruz. Ama yaratıcı bir tasarımcının önerisi, belki de gelmiş geçmiş en eğlenceli uygulama ile tanışmamıza vesile olabilir.

David O'Reilly tarafından hazırlanan "iHologram" videosu aslında gerçek değil. Tasarımcı, video işleme yazılımları yardımıyla bu videoyu hazırlamış ve fikrini anlatmaya çalışmış. iPhone'da bulunan hız ölçeri kullanarak bir animasyonu manipüle etmek güzel bir fikir. Videoda bu işlem gerçekten yapılmasa da, fikrin hayata geçirilmesi belki de mümkün olabilir.

O'Reilly, bu uygulamanın anamorfoz ve hareket sezinleme teknolojilerini bir araya getirerek gerçekleştirilebileceğini düşünüyor. Yaratıcı tasarımcı, kendisinin çok iyi bir programcı olmadığını, bu projeyle ilgilenen bir ekiple birlikte çalışmak istediğini belirtiyor. O'Reilly bu çalışmasında asıl amacının günümüz teknolojilerini kullanarak üç boyutlu görselliği orjinal bir şekilde yaşamak olduğunu söylüyor.

Okuyucu Yorumları