Einstein'ın 90 yıllık ceketi için servet harcandı!

Dahi bilim adamı Albert Einstein'ın 1930'lu yıllardan kalma ceketi, açık artırma ile, küçük bir servet karşılığında yeni sahibini buldu!

Einstein'ın ceketi için servet harcandı!

Geçtiğimiz gün Christie's müzayede merkezinde ilginç bir açık artırma yaşandı. Albert Einstein'in sıklıkla giydiği bir ceket, açık artırma sonucunda yeni sahibini buldu.

Indiana Jones'u anımsatan ceket, 144.424 dolar satıldı. Christie's, bu ceketi "oldukça keskin kokulu" olarak tanımlamakta ve Einstein bu ceketi, 1930'ların ortalarında, Naziler'den kaçmak için Almanya'dan Amerika'ya geldiği sıralarda almıştı. Hatta bu ceketin, kendisinin kalıcı ABD vatandaşlığı almasının kutlamasında verilmiş olma ihtimali de bulunuyor. Ceketin markası ise Levi Strauss.

Einstein bu ceketi aldıktan sonra, neredeyse ayrılmaz ikili olmuşlardı. Christie's'in belirttiği üzere, geçen yıllar içerisinde ceket belirtin bir şekilde eskimiş durumda. Einstein ile Princeton'da beraber çalışan bir başka bilim adamı Leopold Infeld'in anılarında belirtilene göre Einstein bu ceketi sürekli olarak giymekteydi. Infeld, Einstein'ın maddi sınırlamaları minimuma indirmeye çalıştığını söylüyor. Uzun saç, berber ihtiyacını azaltırken, "bir adet deri ceket, yıllar boyunca mont sorununu çözdü."

Okuyucu Yorumları