Ekonomik kriz bahane, spam şahane!

Ekonomik krizin cüzdanlarımıza zarar verdiği kesin; ama dikkat edin, PC'nize de vermesin...

Bu kriz başka kriz!

Önde gelen güvenlik şirketlerinden biri olan Symantec, son aylarda dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin internet üzerindeki etkisiyle ilgili çok önemli bir rapor yayınladı.

Rapora göre, mevcut ekonomik darboğazı kendi çıkarları için kullanmaya çalışan spammer'ların sayısında son günlerde ciddi bir artış yaşanıyor. Şirketin analiz uzmanlarından biri olan Paul Wood'un bu konuda yaptığı açıklama ise şöyle: "Finansal krizle birlikte birçok spammer ve phisher, bu krizi konu alarak içlerinde binlerce şirketin ve kullanıcının bulunduğu yeni kurbanlarının peşinde."

Kurbanların e-mail'lerine gelen spam'ların birçoğu, Google gibi popüler arama motorlarına bağlantı vererek kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Kandırmaya çalışıyor diyoruz; zira bu bağlantıların arama motorlarıyla hiçbir ilişkisi yok ve bu bağlantılara tıklandığında kullanıcılar otomatik olarak spammer'ın kendi adresine yönlendiriliyor.

Son olarak yine aynı rapora göre phishing saldırılarında da son günlerde adeta bir patlama yaşanıyor ve sadece Ocak ayında phishing saldırılarının sayısı 396.2 milyona ulaşmış durumda.

Okuyucu Yorumları