Ekran kartının dilinden anlamak için araçlar

Ekran kartınızda bir sorun var ama problemin ne olduğunu anlayamıyorsunuz. İşte bunun 2 ilacı...

Ekran kartımın derdi ne?

Bazen en yeni ekran kartlarından birine sahip olsanız bile bazı oyunlarda veya programlarda beklenmedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Karşınıza çıkan sorunlar ekran kartınızla veya işlemcinizle ilgili gibi görünebilir ama sorunun tam olarak ne olduğunu tespit etmek her zaman kolay olmaz. Sizin için hangi durumlarda ekran kartınızın alarm verdiğini daha iyi tespit etmenizi sağlayacak iki ücretsiz araç seçtik.

Video Card Stability Test
Bu araç ekran katınızın, aynı anda birden fazla son derece detaylı 3D objelerin hareketinin görüntüsünün olması gerektiği gibi görüntüleyip görüntüleyemeyeceğini test eder. Ekran kartının limitlerini sonuna kadar zorlayan bu araç test sona erince sisteminize bir puan verir ve tanınmış diğer ekran kartlarının puanları ile karşılaştırma imkanı sunar. Bu araç ile bir test gerçekleştirirken, sistem kaynağı kullanabilecek tüm diğer programları kapatmanızda fayda var.

Real-Time HDR IBL

Real-Time HDR IBL

Real-Time HDR IBL
"Real-Time High Dynamic Range Image-Based Lightining" ifadesinin kısaltmlarından oluşan RTHDRIBL adlı bu garip isimli ücretsiz aracın asıl amacı bu olmasa da, ekran kartınız için mükemmel bir test ortamı yaratıyor. Programı çalıştırdıktan sonra ekrandaki üç boyutlu görüntüleri fare yardımı ile hareket ettirebilirsiniz. Bu sırada ekranın sol üst köşesinde saniyede görüntülenen kara sayısını (FPS) görebilirsiniz. Hangi durumlarda FPS değerinin düşütüğünü görüp, ekran kartınızın 3D grafikleri ne dereceye kadar kaldırabileceğini kendiniz test edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları