Ekran koruyucusu yapıştırmanın kolay yolu

Cebine ekran koruyucu yapıştırmayı bir türlü beceremeyenler... İşte size müthiş bir yöntem!

Saç baş yolmadan yapıştırın!

Telefonunu ekranında dev baloncuklarla kullananlardan mısınız? Cebinizin veya tabletinizin ekranına ilk kez bir ekran koruyucu yapıştıracaksınız veya onu düzgün bir biçimde yapıştırmanın yollarını arıyorsunuz. Bu yazımızda ekran koruyucusunu kusursuza yakın bir biçimde yapıştırmanızı sağlacak bir yöntemi sizlere anlatacağız.

Öncelikle şunlara ihtiyacınız olacak: Kılıfsız bir tablet veya telefon, tozsuz ve temiz bir yer, mikrofiber bez, plasik bir kredi kartı, bant. Acele etmemeniz gerekiyor, bol miktarda sabra sahip değilseniz işiniz çok kolay olmayabilir.

Ekran koruyucunun hangi yüzeyinin telefonun üzerine geldiğine dikkat edin ve onu doğru bir biçimde tuttuğunuzdan emin olun. Koruyucuyu telefonun üzerine yerleştirdikten sonra yan taraflardan 3 adet bantla bantlayın (sadece bir tek kenarından). Bandı telefona yapıştırmak için başvurabileceğiniz şık bir yol var. Bantı yapıştırırken bir kısmını masaya yapıştırın ve ardından telefonu banda doğru çekin: Bant, telefonun alt tarafına yapışacaktır. Bu yöntem için bantları tek tek yapıştırmanız gerekiyor.

Devamı, ikinci sayfada...

Ekranı temizleyin ve koruyucuyu yapıştırın

Ekranı temizleyin ve koruyucuyu yapıştırın
Koruyucuyu bir kerede açmayın!

Şimdi ekran koruyucusunu kaldırarak (henüz ekran koruyucusunun alt katmanını sıyırmaktan bahsetmiyoruz!) telefonun ekranını iyice temizleyin. Ekran koruyucusunu uygularken üzerindeki koruyucu katmanı bir kerede çekmeyin! Öncelikle ekran koruyucunun ekranınızda doğru hizzada olduğunu kontrol edin. Katmanı yavaşça kaldırın (hepsini birden kaldırmayın!) ve çektiğiniz kadarını ekrana uygulayın. Ekrana uyguladığınız yapışkan kısmı kartla veya parmağınızla bastırın. Bu iş biraz zamanınızı alabilir, yavaş olun.

Ekran koruyucuyu yapıştırdıktan sonra ekranda baloncuklar göreceksiniz. Kart yoluyla onları ekranın dışına atmaya çalışın. Bunu yaparken önce ortadaki baloncuklardan başlayın ve baloncukları en yakın kenara itmye çalışın.

Son olarak üst katmanı sökün ve baloncuk kalıp kalmadığını kontrol edin. Eğer köşelerde baloncuk kaldıysa, onları kaldırırken ekran koruyucuyu çizmemeye dikkat edin.

Okuyucu Yorumları