Ekşi sözlük kapatılacak mı?

İnternet sansüründe son nokta Ekşi Sözlük'ün kapatılması mı? İşte inanılmaz iddia ve açıklamalar...

İnternette bir şeyler oluyor!

BTK'nın 22 Ağustos'ta devreye sokacağı iddia edilen 4 farklı internet filtresinin şoku atlatılmadan bu kez de Ekşi Sözlük'ün kapatılabileceği iddiaları ortaya çıktı. Konuyla ilgili TİB'den gelen açıklamada ise Ekşi Sözlük için herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığı belirtildi.

Popüler sözlük sitesi Ekşi Sözlük'ün kurucusu olan ve sitede SSG ismiyle bilinen Sedat Kapanoğlu, Ekşi Sözlük'te açtığı "TİB'in ekşi sözlük'ü kapatma emri" başlığında Ekşi Sözlük'ün kapatılabileceğini iddia etti.

Ekşi Sözlük'e hosting (sunucu) hizmeti veren "sadecehosting" isimli hosting firmasına TİB tarafından 21 Nisan'da gönderilen e-posta'dan bahseden Kapanoğlu, "sonlandırılacak hosting'ler" listesine "sourtimes.org"un da girdiğine dikkat çekti. Ekşi Sözlük'ün tüm arka planını oluşturan "sourtimes.org"un sonlandırılmasıyla birlikte Ekşi Sözlük'ün de kapanacağını belirten Kapanoğlu, yazısının devamında yasaklamaya karşı çıkarak BTK ve TİB'in kontrolden çıktığını öne sürdü.

"Herhangi bir engelleme söz konusu değil"

TİB: "Herhangi bir engelleme söz konusu değil"

Kapanoğlu'nun yazısının ardından TİB tarafından yapılan ve sözkonusu mektubun varlığının yalanlanmadığı ek açıklamaysa şöyle:

"Sayın Yetkili;
sourtimes.org ve eksisozluk.com internet siteleri ile ilgili herhangi bir engelleme kararı bulunmamaktadır. Bunun için, herhangi bir adli işleme başvurmanıza da gerek yoktur.
Bilgilerinizi rica ederim.
Hukuk Daire Başkanlığı
T.İ.B."

Hürriyet

Okuyucu Yorumları