El Capitan'dan göz alıcı bir Street View!

Google Street View, bir grup dağcı sayesinde bu büyüleyici görüntüleri de evimize kadar getirdi!

Google, dağa çıktı!

Street View'un girmediği delik neredeyse yok, bir yer hariç: dev kayalar. Ancak bir grup yetenekli tırmanıcı sayesinde artık El Capitan'ı yerinizden hiç kıpırdamadan, rahatınızı bozmadan dolaşmanız mümkün.

Google'ın Kaliforniya'daki dağlık bölgeyi kendi araçlarıyla dolaşamamış olması aslında hiç şaşırtıcı değil. Dağcılardan Tommy Caldwell, Google'ın bir blog gönderisinde bölge hakkında şunları söylüyor: "Binlerce feet yükseklikte, granitin üzerinde herhangi bir şey yapmanız, zor bir iş. Bazı testlerden sonra özel tırmanış donanımımızı kullanarak, kameranın düşmesinin önüne geçtik. Kamerayı El Cap'in üzerinde nasıl tutacağımızı keşfettikten sonra iki dikey Street View seti oluşturduk. Önce efsane Yosemite tırmanıcılarının Street View görüntülerini aldık. İkinci sette ise El Capitan'daki The Nose'un tüm dikey rotasını yakaladık."

Takımın göz alıcı Street View görüntülerini nasıl elde ettiğini daha detaylı olarak Google'ın blog gönderisinde öğrenebilirsiniz.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Yosemite Ulusal Parkı'nda bulunan El Capitan'i kendiniz dolaşmak için, buraya tıklamanız yeterli.

Okuyucu Yorumları