El Cezire Web Sitesi Saldırıya Uğradı

Irak savaşı hakkındaki en önemli haber kaynaklarından El Cezire televizyonunun Arapça ve İngilizce web sayfalarının düşmanları olduğu çok açık. Her iki anasayfa da geçtiğimiz Salı akşamından itibaren çok yavaş veya ulaşılamıyor.

El Cezire Web Sitesi Saldırıya Uğradı

İngilizce yayın yapan sayfa ise ilk olarak geçtiğimiz pazartesi kullanım dışı kaldı.

Bu sıkıntının en büyük nedenlerinden biri yüksek ziyaretçi sayısı ve diğeri ise El Cezire’nin İngilizce ve Arapça yayın yapan web sayfalarını üzerinde barından ABD ve Fransa’daki web sunucularına yapılan Distributed Denial of Service (DDoS) saldırıları.

Amerikalı savaş yanlıları mı saldırıyorlar?
Internet sayfaları Horizon Media’nın New York, Los Angeles, Atlanta ve Amsterdam’daki web sunucularında saklanıyorlar. NewTech Reporters’daki iş arkadaşlarımızdan edindiğimiz bilgiye göre El Cezire’nin web sayfalarının saklandığı ABD sunucularına saldırılar geçtiğimiz Salı sabahı başlamış.

Horizon Media’nın ağ yöneticilerinden Ayman Arrashid ise NewTech Reporters’dan farklı olarak saldırıların Amerikalı savaş yanlıları tarafından başlatılmış olabileceği tahminini dile getiriyor. Arrashid, Fransız sunucuların yavaşlığını ise aşırı yüklenmeye bağlıyor.

Okuyucu Yorumları