Ele geçen eBay hesapları satışta!

Geçtiğmiz günlerde hack'lenen ve kullanıcı hesaplarını kaptıran dev siteye bir kötü haber daha!

Kullanıcı hesapları satışta!

eBay'in hack'lenerek 233 milyon müşterisinin detaylarının çalınmasının ardından yeni bir rapor, oturum açma detaylarının internette satıldığını ileri sürdü.

İngiltere'nin The Sun gazetesinin yaptığı incelemeye göre çevrimiçi dolandırıcılar, hack'lenen kullanıcıların oturum açma bilgilerini internette satmaya başladılar. Bu bilgilerin başkalarının eline geçmesi, çok ciddi bir durum. Örneğin yüksek puana sahip bir satıcının hesabı, kötü niyetli bir başkası tarafından kullanıcıları dolandırmak için kullanılabilir. Bu durumda dolandırıcı, hiç dikkat çekmeden amacına ulaşabilir.

Araştırmaya göre İngiltere'deki yüksek geri bildirim puanına sahip 1.000 eBay hesabı, 24.93 sterlin'e satışa sunuluyor. Bir başka dolandırıcı ise "sınırsız" sayıda kullanıcı adı ve parolayı 2.100 sterlin karşılığında satışa sunmuş. Rapor, bu tekliflerin hangi web sitesinde yapıldığını açıklamıyor.

eBay hesabınız varsa ve parolanızı değiştirmeniz konusundaki öneriye şimdiye kadar kulak asmadıysanız, hesabınız yanlış ellere geçmeden önce parolanızı hemen değiştirmenizde fayda var.

Okuyucu Yorumları