Electronic Arts hatasını anladı!

EA Yönetim Kurulu Başkanı John Pleasants'dan samimi itiraf: " Yeteri kadar iyi olamadık!"

Oyun devinden açıklama!

Dünyanın önde gelen oyun üreticilerinden EA, Fifa ve Sims gibi serileri ile dünyanın en büyüklerinden birisi konumunda. Ama son on yıl boyunca oyuncuların gönüllerini alamayan firma, geçen sene 1 milyar dolarlık kayıp yaşadığını açıklamıştı.

E3 fuarında konuşan EA Yönetim Kurulu Başkanı John Pleasants, "Eğer 3 yıl öncesine dönecek olursak, ilk 30 oyun içinde 10-12 arasında oyunumuz vardı. Fakat bu oran geçen sene 4-5 arasında kadar düştü. Bunu göz önünde bulundurmazsanız, yükümlülüklerin altından kalkamazsınız." açıklamasını yaptı.

Geçen mart ayında şirket bünyesine giren Pleasants, "Şirket ilgi kaybına uğradı ve ürünlerini geliştirmede başarısız oldu" dedi.

"Son zamanlarda popüler değiliz. Belki reklamını iyi yapamıyoruz, belki de elle tutulur bir yenilik sunmuyoruz. Kaliteli olarak nitelendirilen ürünler bile yeteri kadar ilgi görmüyor. Ama şunu da yabana atmamak gerekiyor ki çok büyük bir DVD ve oyun kiralama şirketimiz var. Yapmamız gereken oyuncuların ne istediğini takip etmek, çevrimiçi oyun platformundaki gelişime ayak uydurmak ve Nintendo Wii için gerekli yatırımları yapmaktır." açıklamasını yapan Pleasants bakalım EA'yı hangi adımlarla ön planda tutmayı başaracak.

Okuyucu Yorumları