Electronic Arts'tan toplu oyun "katliamı"

Bu efsane EA oyunları, artık App Store ve Google Play üzerinde yok! İşte o liste...

Toplu oyun "katliamı"

Electronic Arts, mobil market için oldukça geniş bir oyun seçeneğine sahip ve bu oyunların pek çoğu, mobil cihazlar için özel deneyimler sunuyor. Real Racing, Flight Control ve Bejeweled gibi klasik uygulamalar mobil oyun türünün nasıl gelişeceğini belirlediler ve yeni yayınların pek çoğu, bu erken oyunlardan izler taşımakta. Ancak bu hafta sonu Touch Arcade'in söylediğine göre Electronic Arts, klasik iOS ve Android oyunlarının bir kısmını EA Yardım sayfasındaki sessiz bir duyurunun ardından uygulama mağazalarından geri çekmiş durumda. Mass Effect ve Dead Space gibi oyunlara artık ulaşılamıyor.

İlginç bir şekilde, bu durumdan Windows Store etkilenmemiş gözüküyor ve oyunların büyük bir kısmı, bu mağazada halen ulaşılabilir durumda. Bu durumun bilinçli olup olmadığı hakkında ise henüz Electronic Arts tarafından bir açıklama yapılmış değil.

Mağazalardan çekilen ve daha fazla güncelleme almayacak oyunların arasında ise Bejeweled 2, Burnout™ CRASH!, Dead Space, Don't Fall Off, Flight Control, Flight Control Rocket, Fly With Me, Lemonade Tycoon, MASS EFFECT™ INFILTRATOR, MMA by EA SPORTS™, Need for Speed Shift, Real Racing, Sims Medieval by EA, Skate It by EA, Spore™ Creatures, Spore™ Origins, SPY Mouse bulunmakta.

Geçtiğimiz yıl bu sıralarda da EA büyük bir oyun listesini geri çekmişti ve bu oyunların arasında oldukça başarılı olan Need for Speed oyunları, Command&Conquer ve Alice: Madness Returns bulunuyordu.

Bu oyunların, yıllar boyunca sundukları muhteşem anıların ardından büyük mobil ekosistemlerden kaldırılması üzücü olabilir. Bu oyunların pek çoğu en üst seviye mağaza derecelendirmelerine sahiplerdi ve popülerlikleri sayesinde sağlam bir pozisyonu koruyorlardı. Ne yazık ki bu durum, dijital marketlerin ne kadar değişken olduğunu gösteren bir diğer örnek oluyor. En büyük örneklerden biri olan Flappy Bird, ününe kavuştuktan kısa bir süre sonra kaldırılmıştı. Tabii ki bugün yapılan kaldırmaların arkasında daha büyük bir amaç yatmakta.

Bu oyunların kaldırılması ile beraber zamanın ve kaynakların en son projelere odaklanmaları mümkün oluyor. Bu son projelerin arasında en belirgin olanlardan birinin ise mobil yarış oyunu Need for Speed: No Limits olduğu söylenebilir. Oyun, yaklaşık olarak 9 ay boyunca Tayvan ve Hollanda'ya özel olarak kaldıktan sonra bu güz mevsiminin ilerleyen dönemlerinde Dünya geneline sunulacak...

Okuyucu Yorumları