Elektrik masraflarını azalmanın yolu

Bilgisayarlarınızın harcadığı elektrikten ve yaydığı ısı canınızı sıkıyorsa, bu çözüme göz atın!

PC'niz elektriği "sömürmesin"

Nasıl saç kurutma makinesi ya da ekmek kızartma makinesinin harcadığı elektiriği düşünmüyorsak, bilgisayarlarda hayatımızın bir parçası haline geldiği için artık elektrik maliyeti kullanırken aklımıza gelmiyor.

Ofisinizdeki eski bir PC'nin 200 Watt civarı elektrik harcadığından haberdar mısınız? Onlarcası, yüzlercesi hatta binlercesinin tükettiği elektrik miktarını hiç düşündünüz mü?

Günümüzün modern PC'lerinde gerçek çalışma zamanını düşündüğümüzde, elektrik tüketiminin 115 Watt civarı olduğunu görürüz ve enerji maliyetlerini düşündüğümüzde vazgeçilemez teknolojilerin bizlere getireceği kabarık faturaları unutmak isteyebilirsiniz.115Watt tüketen bir PC nin bir elektrik canavarı olduğuna, ancak ve ancak 5Watt elektrik tüketimi olan bir teknolojiyi duyduğunuzda inanabilirsiniz.

Bu soruna bir çözüm olarak dünyada bu anlamda geçmişe dönüş hareketi tekrar kendine yer bulmaya başladı. NComputing'in sunduğu teknolojiyle, tek bir bilgisayarın kullanılmayan kapasitesini ve gücünü paylaştırarak hem mevcut donanım teknolojilerinin yarattığı yenileme ve bakım maliyetlerinden kurtulmak mümkün, hem de yüksek enerji maliyetlerini 1-5 Watt aralığında elektrik tüketimi olan bu cihazlarla %90'dan fazla enerji tasarrufu sağlanabiliyor. 115 watt'lık normal bir PC'ye karşın sadece 5 watt elektrik tüketen NComputing, 100 PC için yıllık ortalama 6.000TL olan maliyetleri 289 TL'ye indiriyor (günde 10 saat çalışıldığı varsayıldığında). Hareketli parçalar içermediğinden 10 yıl kullanım ömrü olan Thin Client sistemi, PC'ye kıyasla çok daha az sıcaklık yaydığından hem karbon salınımı daha düşük hem de soğutma (klima) masraflarının azalmasını sağlıyor.

Bir bilgisayar olmayan ama bilgisayarmış gibi davranan bu teknoloji sayesinde elektrik faturalarınızın azalmasının yaratacağı klima etkisiyle bütçeleriniz serinleyebilir.

Okuyucu Yorumları