Büyük iddia ile yola çıkan elektrikli kamyonet üreticisi, iflasını açıkladı

Elektrikli kamyonet üretmek için kurulan şirketten iflas haber geldi. Ama bu iflas, elektrikli kamyonetlerin en iyi seçenek olduğu gerçeğini değiştirmeye yetmiyor.

Büyük iddia ile açılmıştı; iflas etti

Chapter 7 modeli ile ortaya çıkan elektrikli kamyonet firması ELMS, iflas ettiğini duyurdu. Bu haber, elektrikli araçlara karşı olanları memnun etmiş olabilir. Ancak bu durum, elektrikli araçlar söz konusu olduğunda şehir içi teslimat yapan kamyonetlerin halen en iyi seçenek olarak görülmesini engelleyemiyor.

Araştırmalar, şehir içinde teslimat yapan kamyonetler söz konusu olduğunda, elektrikli bir aracın yılda 2.000 dolar, akaryakıt kullanan bir aracın ise 10.000 dolar harcadığını açıkça ortaya koyuyor. Ancak bu büyük fark bile elektrikli kamyonet firması ELMS’in finansal sorunlar nedeniyle batmasını engellemeye yetmemiş gibi görünüyor.

ELMS'nin araçları her ne kadar işletme maliyetleri ile açık ara avantajlı olsalar da, çok fazla tutulmamalarının bir numaralı nedeni belli: Menzilleri. Firmanın ürettiği Class 1 modeli 176 kilometre menzile sahipti ve 28.000 dolara satılıyordu. Daha büyük olan Class 3 modeli ise 200 kilometre menzil sunuyordu.

Kısacası, elektrikli kamyonet işine girmek gibi bir niyetiniz olursa, işletme maliyetleri ile birlikte yeterli menzile de odaklanmanızda yarar var. Zira bir kamyonet için hızın çok büyük bir önemi olmadığı kesin...