Elektrikli otomobillerde bir devrim

Çin üretimi Zhog Tai tek bir şarjla 400km yol gidebiliyor. Bu elektrikli otomobiller için bir devrim

Tek şarjla 400km

Zhog Tai, yani halklar için barış ve güvenlik adındaki bu elektrikli otomobil tek bir şarj ile 400km yol gidebiliyor.

Daihatsu'nun alt firması New Power'ın geliştirdiği araba, aslında standart akaryakıt motorlu bir otomobil olan Daihatsu Terios modeli ile aynı. Tek farkı ise elektrikli motoru ve 300kg ağırlığındaki aküleri.

Günümüzdeki elektrikli otomobillerin en büyük dezavantajı erişim mesafeleri. Bu yüzden uzun mesafeli yolculuklara uygun değiller. Ama Çinli Zhog Tai ise tek bir şarjla 100 km/saat sabit hız ile 275km, 75km/saat sabit hızla ise 350km yol gidebiliyor. Biraz daha tedbirli davranırsanız bu mesafeyi 400km'ye çıkarabiliyorsunuz. Akaryakıtlı arabaların erişim mesafesine yaklaşan bu değer elektrikli arabalar için bir devrim sayılabilir.

Bu özelliklerinin yanında Zhog Tai'nin özellikle araba tutkunlarının hevesini kıracak özellikleri de var. Ne yazık ki bu uzun mesafe elektrikli arabanın en yüksek hızı sadece 120km/saat. Ayrıca 100km/saat hızına ancak 12 saniyede ulaşabiliyor. Aslında otomobil kullanmayı yeni öğrenenler için oldukça güzel bir otomobil.

New Power'ın basın sözcüleri Zhog Tai'nin seri üretimine gelecek yıl geçileceğini ve Amerika ile İngilitere'ye ithal edeceklerini söylüyorlar. Fiyatının ise 26.000$ ile 32.000$ arasında olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları