Elektronik cihazlarda erkekler daha sakar

Bir araştırmaya göre erkekler, elektronik cihazlarını kadınlardan daha çok düşürüp kırıyor! Ancak...

Erkekler daha sakarmış!

Cep telefonu, notebook, tablet PC başta olmak üzere teknolojik cihazların güvenliği için hizmet paketleri sunan Teknokask, teknolojik cihaz kullanıcılarını inceledi. Ortaya çıkan sonuç, erkekler kadınlardan daha sakar.

Mapfre Genel Sigorta'nın sigorta hizmetinin de içinde yer aldığı hizmet paketlerine gelen geri dönüşlerin ve hasar bildirimlerinin istatistiklerini çıkaran Teknokask, ilginç bir veriye ulaştı. Erkekler teknolojik cihazları daha özensiz ve dikkatsiz kullanıyor...

2012 yılı içinde, hizmet paketlerini satın alan, dolayısıyla da otomatik olarak sigortalanan cihazların yaklaşık %53'ü için hasar veya hizmet talebi bildirimi yapıldığını belirten Teknokask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, erkeklerin kadınlara göre daha dikkatsiz olduğunu belirtti. Hasar bildirimi yapılan cihazların %60'ı erkekler tarafından gelirken, %40'lık bölümü kadınlara ait.

Ancak kadınlar cihazlarını dikkatli kullansalar da hırsızlık, gasp, kapkaç olayları sonucu en fazla onlar mağdur oluyor. 2012 yılında kayıp ve çalıntı ihbarı yapılan 32.775 cihazın büyük çoğunluğunun kullanıcısı kadınlardı.

Hizmetin gelişmesini yeni cihazlar belirliyor

2012 yılı içinde Windows 8 işletim sisteminin piyasaya çıkması ve Apple, Samsung, Nokia gibi markaların yeni mobil cihazlarını tüketicinin beğenisine sunmasıyla birlikte, teknolojik cihaz alımında ciddi bir artış gözlendiğini belirten Gülgeç, bu satış rakamlarının direkt olarak hizmet paketlerinin satışına yansıdığını söylüyor.

Sundukları hizmet paketlerinin içeriğinde yer alan sigorta hizmetinin garanti ile aynı şey olmadığını da sözlerine ekleyen Tayfun Gülgeç, teknolojik cihazlar için yapılan sigortaya yaklaşımın olumlu yönde artış gösterdiğini ifade ediyor.

Okuyucu Yorumları