Elektronik maske ile farklı bir Dünya

Dünyayı görmek istediğiniz gibi görün, dokunmak istediğiniz her şeye dokunun...

Matrix gerçek oluyor!

Günümüzün dünyasından sıkılan ve her yönü ile alternatif bir dünyada yaşamak isteyenler için düşünülmüş olan "facemask" konsepti, gerçek hayatla sanal hayatı karıştırıp yaşamanıza izin verecek. Yüze tam oturan ve görsel, işitsel ve koku duygularını değiştirebilen maske sayesinde dış dünyayı istediğiniz gibi programlama imkanına sahip olabileceksiniz.

Frog Designs tarafından üretilen maske, aynen medya oynatıcı veya web tarayıcı programlarda olduğu gibi bir "skin" mantığı ile çalışıyor. Giyen kişi için dış dünya ile arasında bir katman oluşturan maske dış dünyanın belli başlı özelliklerini değiştirip kullanıcının "farklı bir deneyim" yaşamasına imkan veriyor.

Maskenin en büyük özelliği hem koku, hem ses, hem de görselliği anında değiştirebilmesi. Yüze tam oturduğu için takan kişi dış dünya ile ilişkisini tamamen kesmiyor, ancak farklı bir model dünyada yaşama imkanına kavuşuyor. Henüz tasarım aşamasında olan maskenin ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatının ne olacağı konusunda bir bilgi olmasa da, dünyanın bu halinden sıkılan, hayatında köklü bir değişiklik yapmak ve yerinden kalkmadan farklı deneyimler yaşamak isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebileceği düşünülüyor

Okuyucu Yorumları