"Elma toplamanın" son kurbanı

iPad'inizi ya da cep telefonunuzu kaptırmamak için ölümü göze alır mısınız? Bu genç aldı ve...

"Elma toplamanın" son kurbanı

Biri elinizden bir şeyi almak isterse ona karşı koymak içgüdüsel ve son derecede normal olan bir hareket. Ancak bu içgüdü geçtiğimiz Perşembe günü Las Vegas'ta 15 yaşındaki bir gencin hayatına mal oldu.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, sokakta elinde iPad'i ile yürüyen gencin yanına biri, arazi taşıtıyla yanaştı ve elinden iPad'ini almaya çalıştı. Genç iPad'i bırakmayınca aracın yanına kadar çekildi ve bu sırada araç haraket etmeye başladı. Marcos Vincente Arenas adlı genç aracın altında kaldı ve hastanede yaşamını kaybetti.

Polis, Ford Explorer veya Expedition modeli aracın ve yolcunun eşkallerini yayınladı ve bu kişileri aramaya başladı. "Apple-picking (elma toplama)" olarak kayıtlara geçen korkunç olay, aslında sadece Apple ürünlerine özel değil; ABD genelinde "teknolojik ürün" çalınması oranında artış olduğu biliniyor. Özellikle New York ve San Francisco gibi büyük kentler bu tarzdaki çalınma olaylarına savunmasız durumda. Bütün bu olaylar ile beraber, cep telefonu üreticilerine yönelik bir suçlama hareketi de bazı kişiler tarafından başlatılmış durumda. Cep telefonu üreticilerinin, hırsızlara karşı önlem almadıklarını, hatta bu hırsızlıkları yeni bir satış fırsatı olarak gördüklerini iddia eden kişilerin sayısı da giderek artıyor.

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

iPhone ve iPad'ler 1 numaralı hedef!

iPhone ve iPad'ler 1 numaralı hedef!

New York'ta geçen yıl yapılan hırsızlıkların yüzde 14'ü iPhone ve iPad'lerin çalınmasından oluşuyor. San Francisco'da ise cep telefonu hırsızlıkları tüm hırsızlıkların neredeyse yarısını kapsamakta.

San Francisco polisi, bu hırsızlıkları önlemek için tartışmalı yöntemlere bile başvurmaya başlamış durumda. Hırsız kılığına giren polisler, çalıntı iPhone satışını merkezinden durdurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Las Vegas Sun'a konuşan Las Vegas Metro Polis sözcüsü Bill Cassell, iPad'ler için "Hafif ve kolay taşınırlar. Onlarla beraber koşmanız ve saklanmanız son derece mümkün. Paradan sonra çalması en iyi şeyler" şeklinde bir açıklamada bulundu. Polis, böyle bir durum ile karşılaşan hırsızlık kurbanlarının direnmemelerini ve aleti teslim etmelerini öneriyor.

Okuyucu Yorumları