Elon Musk, "Kentsel Döngü"yü Yine Gösterdi!

Elon Musk'ın firması Boring Company'nin gelecek için hayal ettiği özel metro sistemi, yeni bir videoda yine göründü

Musk'ın büyük planı yeni videoda

Elon Musk, ulaşım ve toplu taşıma sisteminin geleceği için yaptığı planları gösteren yeni bir video yayınladı.

Videoda büyük oranda saydam bir aracın bir tünel sistemine, hızlı giden diğer araçların arasında indiğini görüyoruz. Video, 2017'nin başında Boring Company'nin hayal ettiği toplu taşıma sisteminin gelişimini gösteriyor. İlk aşamadaki fikir, insanların arabalarıyla hızlı giden elektrikli kızakların üzerinde yolculuk yapması ve geleneksel trafikten kurtulmasıydı. Ancak şimdi Musk, taşıma sistemine otomobil olmadan da erişilebileceğini söylüyor.

Hatta Musk, sistemin otomobili olmayanlara öncelik tanıyacağını vurguluyor. Musk'ın videoya ek olarak paylaştığı tweet'te şunlar yazıyor:

"Otomobilleri taşıyacak, ancak sadece toplu taşıma ihtiyacı karşılandıktan sonra. Bu bir nezaket ve adalet konusu. Bir kimse eğer otomobil satın alamıyorsa, önce o gitmelidir."

Musk'ın pek alışık olmadığımız fikirler yürüttüğü söylenebilir. Videoda da göreceğiniz üzere Boring Company'nin "kentsel döngü sistemi" geleneksel metro sisteminden oldukça farklı. Sistem, insanları büyük istasyonlara göndermek yerine park alanı boyutunda alanlardan oluşuyor ve sisteme buradan girilip çıkılabiliyor.

İlginç bir fikir olsa da proje, henüz emekleme aşamasında. Araçları kaydıran sistemin gerçek sürümü, henüz yok. Yine de firmanın Washington'da araştırma izni aldığı biliniyor. Musk ve arkadaşları, yetkilileri ikna etmeyi başarırsa, sistemin tam kapsamlı testleri birkaç sene içinde başlayabilir.

Okuyucu Yorumları